Rafinha: visszautasították az Inter 20 milliós ajánlatát

Folytatódnak a tárgyalások

A Barcelona nem fogadta el az Internazionale 20 millió eurós ajánlatát Rafinháért, és 35 millió eurót várna a brazil középpályásért. Azt is kötelezően kiváltandó vásárlási opció keretében.

A megállapodás egy héttel ezelőtt még közelinek tűnt, mostanra nehezebbnek látszik. Amíg ugyanis az Inter egyrészről nem szeretne 20 millió eurónál többet fizetni, ezt is csak opciósan kínálja egy kölcsönszerződést követően. A Barcelonának elfogadható lenne, hogy Rafinha még csak kölcsönbe távozzon, de ezt egy kötelezően kiváltandó vásárlási opcióval együtt fogadná el. A vásárlási opció pedig nem 20 millióról, hanem 35 millió euróról szólna.

Ilyen felállás mellett egyelőre úgy néz ki, hogy a tárgyalások január második felében is tartani fognak. Magában az összegben minden bizonnyal elérhető a megegyezés, a kulcs inkább a feltételekhez kötött pénzekben rejlik. Az Inter ugyanis óvatos Rafinhával azért, mert a brazil eleve egy 9 hónapos sérülés után térne vissza, és még nem mutatkozott be, tehát kérdéses, milyen állapotban van valójában. Az Inter ezért feltehetőleg olyan opciót is be szeretne építeni majd a szerződésbe, ami Rafinha lejátszott mérkőzéseinek számához kapcsolódik. A Barcelonának pedig egyértelműen az az érdeke, hogy minél nagyobb összeget kapjon meg biztosan, ha már elengedi Rafinhát.

A tárgyalások folytatódnak.