Arthur: közel a tárgyalások vége

Csak apróságok maradtak hátra a Gremióval

Egybehangzó brazil és spanyol sajtóértesülések szerint a Gremio képviseletében André Zanotta ügyvezető igazgató, Carlos Amoedo vezérigazgató és Gabriel Vieira ügyvéd már csak a Barça válaszára várnak, és Spanyolországba repüljenek, hogy lezárják Arthur átigazolását.

Az ‘UOL’ értesülései szerint a Gremio már csak arra vár, hogy zöld lámpát kapjanak Barcelonából és egyeztessék a jövő hétre a tárgyalási időpontokat, melyek célja, hogy lezárják az átigazolást, mely alapján Arthur 2019 januárjától a Barcelona játékosa lehet.

A kiszivárgott hírek alapján az üzlet 95%-ban késznek tekinthető, apróságok maradtak hátra. A Gremio fent említett három képviselője Barcelonába fog repülni, amint konkretizálták az időpontokat, Arthur azonban marad Brazíliában.

A Gremio Arthur játékjogának a 60 százalékát birtokolja, ezért pedig 30 plusz 10 millió eurót kaphat. A megállapodás 10 millió eurós része attól függ, hogy hányszor lép pályára Arthur a Barcelonában, illetve fog-e szerződést hosszabbítani a jövőben a katalán egyesülettel. A Barcelonának azonban meg kell állapodnia még a kisebbségi tulajdonosokkal is.

Arthurral az a terve a Barcelonának, hogy 2019 januárjában csatlakozzon a csapathoz, amely elegendő időt biztosít a Barcelona számára ahhoz, hogy rendezze az uniós állampolgársággal nem rendelkező játékosok helyzetét, hiszen addig Coutinho elméletileg kettős állampolgár lehet a portugál felesége révén.

Arról, hogy mi állhat Arthur és Coutinho gyors megszerzése mögött, itt írtunk bővebben.