Ajánlatok Cillessenért

Boldog Barcelonában, de többet játszana | Érdeklődik a Bayern is

Az FC Barcelona második számú kapusa, Jasper Cillessen nem sok lehetőséget kap Marc-André ter Stegen mögött, így természetesen számos ajánlatot kap Európa nevesebb csapataitól is. A holland egyelőre maradna, de például ha a Bayern München hív egy kapust a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Manuel Neuer pótlására, akkor nyilvánvalóan átgondolandó a helyzet. 

A Barcelona szemszögéből kellemes probléma az, hogy két ilyen képességű hálóőrrel rendelkezik a keret, mint ter Stegen és Cillessen. A németalföldi kapus habár nem sok lehetőséget kap a csapatban, ezen kevés alkalmakkor is megmutatja, hogy lehet rá számítani, ha valami történne a német csapattársával. Ez a kevés alkalom is elég volt ahhoz, hogy felfigyeljenek a teljesítményére, aminek eredményeképpen madridi sajtóértesülések szerint kapott is már néhány ajánlatot a Barcelona a kapuvédőért.

Érdeklődést mutat a Bayern

Habár a Barça nem szándékozik eladni a 29 esztendős kapusát, de természetesen tudatában van, hogy nem lesz egyszerű megtartani őt a csapatnál, hiszen Cillessen a közeljövőben sem számíthat több játéklehetőségre. A holland hálóőr szerződése 2021-ig szól, illetve 60 millió eurós kivásárlási árral rendelkezik.

Néhány Premier League-együttes szívesen a csapatában látná a játékost, míg a Bayern München Manuel Neuer sérülése miatt fontolgatja Cillessen megszerzését. Ezen kívül több spanyol együttes is érdeklődött egy kölcsönszerződéssel kapcsolatosan.

Ter Stegen mozdíthatatlan

Jasper Cillessen boldog Barcelonában, de már kijelentette, hogy többet szeretne játszani évi 10-12 mérkőzésnél, amit kap összesen a La Ligában, a Bajnokok Ligájában, illetve a Király Kupában.

Hasonló szituációban volt néhány évvel ezelőtt a Barcelona. Akkor Claudio Bravo védett a La Ligában, míg Ter Stegen szerepelt a kupasorozatokban. Ez a megoldás azonban csak két évig működött, és a végén a chilei kapus húzta a rövidebbet, amikor átigazolt a Manchester City együttesébe.

Kérdés, hogy most meddig tartható fent az a helyzet, hogy szinte két kezdőkapussal rendelkezik az első keret. Cillessen jól érzi magát a klubnál, egyelőre maradni akar, de egy-egy ajánlat több, mint csábító lehet.