Thiago jönne, a Barça megosztott

Valverde örömmel látná | Segura szerint távozó saját neveléseket nem szabad visszavenni

Thiago Alcántara a nyáron elhagyná az FC Bayern München egyesületét, és amint arról már beszámoltunk, első számú választása a Barçába való visszatérés lenne. A katalán egyesületnek szüksége is lenne egy klasszis középpályásra, ám a klub megosztott a spanyol irányító személyét illetően: a Pep Segura vezette vonal szerint korábban távozott saját nevelésekre nem szabad pénzt kiadni, míg Valverde tárt karokkal fogadná a foghíjas középpályára. 

A fenti értesülésről ugyan már többször is beszámoltunk, ám a mostani anyag közlését az adja, hogy azt az El Periodico hasábjain hozza le Joan Doménech újságíró, márpedig az El Periodico nem bulvárlap, legtöbbször inkább csak tényeket közöl, amikor pedig kivételt tesz, akkor többségében megbízható értesülésekről van szó.

Elérhető klasszis a piacon, de mégsem…

A Barcelona neve kapcsán több név felmerült már a középpálya megerősítésére, ám egyikőjük megszerzése sem olyan könnyű, mint amilyen Thiagóé lehetne. Adrien Rabiot a PSG játékosa, a párizsi klub pedig nem hajlandó megválni tőle, a Barçával való kapcsolat pedig finoman szólva is fagyos. Frenkie de Jong idei érkezésére kicsi az esély, ezt Marc Overmars, a hollandok sportigazgatója többször is kijelentette. Mindeközben szó volt még a dán Christian Eriksen leigazolásáról is, ám a Tottenham nem a legkedvesebb tárgyaló fél, Pochettino pedig éppen egy nagy csapatot akar felépíteni, így az ő megszerzése is 100 millió euró felett lenne csak elképzelhető.

Már csak a transzfer reális esélye miatt is Thiago lenne a legjobb opció, hiszen a Bayern München éppenséggel szűkíteni akarja a keretét, és ugyan árat nem szabott, de nyitott a spanyol elengedésére, ezt a német klub vezetői már hivatalosan is kijelentették több alkalommal. További fontos szempont pedig a játékstílus. Valverde a Tottenham elleni felkészülési meccs előtt kiemelte, hogy akarnak még egy középpályást, aki beleillik a játékstílusukba. Ennek a játékosnak tudnia kell szervezni a játékot, tudnia kell összjátékot generálnia, valamint plusz pont, ha a kapu elé is tud érkezni, és benne van a gólveszély.

 

 

Thiago a Barçában nőtt fel, játszott a nagy csapatban, és a távozása sem hagyhatott kellemetlen szájízt a katalán vezetőségben. A spanyol szerződésében ugyanis benne volt, hogy amennyiben a meccsek 60%-án nem játszik legalább 45 percet, úgy a kivásárlási ára 90 millió euróról 18 millió euróra csökken. Thiago ugyan pályára lépett a csapat 60 meccséből 36-on, de ezekből az összecsapásokból 16 alkalommal is kevesebb, mint 45 percet kapott, így akár 18 millió euróért is távozhatott volna. A Bayern és a játékos azonban meg akartak egyezni a Barcelonával, így a katalán klub végül 24+1 millió euró fejében válhatott meg a saját nevelésétől.

Ennek ellenére Pep Segura általános menedzser úgy véli, hogy akik távoztak, azok maximum csak ingyen térhetnek vissza. Mi több, Segura inkább a fizikumra építene, ezért is részesíti előnyben Adrien Rabiot megszerzését. Valverde tisztában van az általános menedzser véleményével, ezért is mondta azt a már említett sajtótájékoztatón pár nappal ezelőtt, hogy „számos lehetőségünk van a keret megerősítésére, de ez nem csak rajtam múlik”.

Az ‘El Periodico’ újságírója szerint Josep María Bartomeu hajlana arra, hogy teljesítse Valverde kérését, és Thiagóra essen végül a klub választása, ám Segura nagy megbecsülésnek örvend a vezetőség körében, így nagy kérdés, hogy végül mi lesz a döntés. Egy biztos: Thiagóra eközben szemet vetett a Real Madrid is, miután Julien Lopetegui tökéletesen ismeri őt a válogatottból, illetve a Manchester United is tapogatózott nála, ám a játékos a Barçát választaná.

Kérdés, hogy a klubon belül mire jutnak az illetékesek a fizikum és játékstílus, valamint a saját nevelésű játékosok visszatérését illetően.