Hivatalos: Aleix Vidal a Sevilláé

8.5+2 millió euróért tér vissza Andalúziába három barcelonai szezon után

Az FC Barcelona egyesülete szombat kora este bejelentette, hogy egyezségre jutott a Sevilla klubjával Aleix Vidal átigazolása ügyében. A játékos 8.5+2 millió euróért cserébe tér vissza a korábbi csapatához. 

Amint arról kora délután beszámoltunk, Aleix Vidal a szombat hajnali órákban elhagyta a katalánok tengerentúli edzőtáborát, hogy visszatérjen Barcelonába rendezni a jövőjét. A játékost ugyan többször is bevetette az elmúlt idényben Ernesto Valverde vezetőedző, de ez a döntés inkább a keret minőségének, mintsem a játékos érdemeinek szólt.

A legkitartóbb érdeklődő mindig is a Sevilla volt, mely már a télen is visszavásárolta volna Vidal játékjogát, ám akkor még nem jutottak egyezségre egymással a felek. Most viszont már sikerült egymás tenyerébe csapni, aminek értelmében az andalúzok most 8.5 millió eurót fizetnek Vidalért. Ez az összeg további feltételek teljesülése esetén 2 millió euróval növekedhet majd.

Aleix Vidal 2015 nyarán érkezett Katalóniába, azóta 49 meccsen lépett pályára a gránátvörös-kék mezben, ezeken a találkozón pedig négy gólt szerzett.