Rakitic: a PSG vinné, a klub reagál?

2021-ig van szerződése, tavaly hosszabbított | A PSG-nek tárgyalnia kell

A horvát Ivan Rakitic iránt komolyan érdeklődik a francia Paris Saint-Germain, legalábbis ezt állítják egybehangzó spanyol lapértesülések. Azt mindegyik forrás megjegyzi, hogy Rakitic jól érzi magát Katalóniában, és a Barçában képzeli el a jövőjét, ám a PSG megduplázná a fizetését, és Thomas Tuchel edző projektjének kulcsemberévé tenné. 

Természetesen nem állítjuk azt, hogy Rakitic ma este már a PSG játékosa lesz, sőt azt sem, hogy a nyáron mindenképpen Párizsba igazol a horvát labdarúgó, ám az egybehangzó sajtóértesülések arra engednek következtetni, hogy jelenleg van Rakitic-ügy Barcelonában.

A klubhoz közel álló újságíró, Gerard Romero hétfőn úgy értesült, hogy a katalán klub egyelőre még nem kapott ajánlatot a horvát játékjogáért, ám tisztában van a PSG érdeklődésével, és számít arra, hogy a következő napokban befut egy ajánlat a középpályásért Franciaországból. Romero a labdarúgó álláspontjáról nem tesz külön említést, csupán megjegyzi, hogy minden kimenetel lehetséges az átigazolási időszak hátralévő napjaiban.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy a Neymar-ügy nem ismétlődhet meg, ugyanis a PSG nem tudja kifizetni a játékos 125 millió eurós kivásárlási árát a ‘Financial Fair Play’ miatt, ezért mindenképpen egyezkednie kell a katalán klubbal. A Barcelona viszont várhatóan a kivásárlási árra fog hivatkozni, amennyiben a párizsiak végül felveszik velük a kapcsolatot Rakitic ügyében.

Mindeközben a madridi ‘Marca’ kedd délelőtt olyan információkat közölt, hogy Rakitic az ügynökén keresztül megkapta a PSG ajánlatát, amit a jó kapcsolat fenntartása érdekében továbbított is a Barcelonának. A katalán klub ezért úgy döntött, hogy fizetésemelést ajánl a játékosnak, aki a tavalyi szezon során a csapat kulcsemberévé lépett elő. Egy ilyen labdarúgót pedig nem akar elveszíteni a Barça az átigazolási ablak utolsó napjaiban. Ennek a lehetőségét egyébként a vezetőséghez közel álló ‘El Mundo Deportivo’ is megerősíti a kedd délelőtti anyagában.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!