6 hét és Rabiot „Igent” mondhat a Barçának?

Még mindig nem hosszabbított Párizsban

Adrien Rabiot neve folyamatosan téma volt a sajtóban múlt nyáron, amikor középpályást keresett a Barcelona, és még ősszel is, mivel lejáró szerződésű játékosként hamarosan szabad lehet. A kérdés, hogy végül valóban szabad lesz-e. Már csak 6 hét van január 1-ig.

Rabiot az a kivétel lehet, aki úgy hagyja el a PSG-t, hogy meghatározó játékosa a klubnak, és akit meg is tartana a francia egyesület. Mert ilyen nem nagyon volt azóta, hogy a francia klub arab kézbe került és a pénzügyi lehetőségei kimeríthetetlenek. Hogy aztán valóban Rabiot lesz-e a kivétel, és a Barcelona miatt lesz-e a kivétel az a közeljövő zenéje.

De az önmagában már nagy dolog, hogy Rabiot eddig a pontig feszítette a húrt a PSG vezetőivel, továbbra sem fogadott el semmilyen hosszabbítási ajánlatot, mindezt úgy, hogy január 1. után szabadon tárgyalhat bárkivel. Addig is és utána is elfogadhatja persze még a PSG ajánlatát, de már az is jelzés értékű, hogy eddig nem tette meg, pedig eddig is kapott olyan pénzügyi ajánlatokat, amellyel nehezen tudnak versenyezni más klubok, a Barcelona sem.

***

Ajándékot keresel Karácsonyra magadnak vagy másnak? Vagy csak szükséged lenne egy táskára, ami ráadásul egyedi és Barçás? Itt az alkalom, csak MA, November 16-án, minden táskát 20% kedvezménnyel adunk!

Az köztudott, hogy a Barcelona örömmel látná Rabiot a soraiban, és maga a játékos sem közömbös Katalónia felé, azt nem lehet tudni, hogy mennyire erős benne a szándék, hogy a Barça játékosa legyen. Mert ha erős, akkor alighanem lesz mód a megállapodásra, hiszen a Barcelona természetesen nagy örömmel fogadná még úgy is, hogy tekintélyes aláírási pénzt kellene fizetnie a játékosnak, mert nem lenne átigazolási díj a PSG felé.

De ha a pénz erősebb szempont Rabiot-nál, vagy olyan klubba vágyik ahol megkérdőjelezhetetlen, hogy kezdő lesz-e, akkor már kevésbé a Barcelona lehet a megfelelő klub a számára.

Bár már „csak” hat hét van januárig, lehet arra számítani, hogy a PSG még legalább egy nagyon értékes ajánlattal meg fogja kínálni a középpályást. Akkor majd eldőlhet, hogy mennyire erős a szándéka, hogy elhagyja Párizst, és más klubnál építse tovább a karrierjét. Ha az, akkor Barcelona tárt karokkal várná.