Kés alá feküdhet Umtiti?

Ha a műtét mellett dönt, 5 hónapra esik ki | Christensen lett a kiszemelt?

Samuel Umtiti legnagyobb félelme valóra válhat annak ellenére, hogy az FC Barcelona középhátvédje két hónap pihenő után vissza tudott térni az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzésen. Abban az esetben, ha beigazolódnak a hírek és térdműtétre lesz szükség, Andreas Christensen lehet a klub fő célpontja, mint helyettes.

A francia játékosnak egész évben problémái voltak a térdízületével, és az elmúlt hetekben hiába tűnt úgy, hogy műtét nélkül is orvosolható lesz a sérülés, spanyol sajtóértesülések szerint jelenleg az egyetlen megoldás az operáció. A világbajnokságon injekciók segítették azt, hogy képes legyen a játékra, de Barcelonában már a Leganés elleni vereség után ultrahangon és gyógytornán alapuló kezelésben részesült.

Habár a két hónapos kezelés után az Atlético Madrid elleni mérkőzést végig tudta játszani különösebb probléma nélkül, a PSV elleni összecsapás előtti edzésen kiújult a porcproblémája. A csapatorvosok Umtitinek a műtétet javasolják, de a döntés a védőé, és ebben az esetben csak a szezon legvégső szakaszára tudna felépülni, hiszen az operáció után 5 hónapos rehabilitáció szükséges.

Ki lehet a megoldás, ha Umtiti kés alá fekszik?

Thomas Vermaelen a következő héten már felépülhet a legutóbbi sérüléséből, de a katalánok vezetősége így sem lehet igazán nyugodt a helyzet láttán. A legelső célszemélyt, De Ligtet nem szándékozik eladni az Ajax a nyár előtt, spanyol sajtóértesülések szerint így jön a képbe a Chelsea védőjének, Christensennek a neve. A hírek szerint a Chelsea sem akar megválni a játékosától, de a 22 éves középhátvéd természetesen örülne a váltásnak, hiszen az angol klubban David Luiz és Rüdiger mögött nem sok lehetőséget kap.