Denis Suárez: távozik a télen, irány a Premier?

Nagyon kevés játéklehetőséget kap | A Valencia és a Milan a további érdeklődők

Denis Suárez minden bizonnyal elhagyja az FC Barcelonát a téli átigazolási időszakban, miután a tavalyi idényhez hasonlóan ebben a szezonban is rendkívül kevés játéklehetőséget kap Ernesto Valverde vezetőedzőtől. A 24 éves labdarúgó iránt legélénkebben a Chelsea és az Arsenal érdeklődik, de a Valencia és az AC Milan is szívesen látná a soraiban a spanyol középpályást. 

Denis még 2013 nyarán igazolt a klubhoz, első idényében a B csapatban olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a 2014-2015-ös szezont már a Sevillában kezdhette meg kölcsönjátékosként. Az andalúz idény azonban nem sikerült a legjobban, ezért 2015-2016-ban már a Villarrealban talált rá a régi önmagára, és győzte meg a Barça akkori trénerét, Luis Enrique Martínezt, hogy hasznos lehet a játéka Katalóniában is.

A várakozások azonban nem igazolódtak be, Denis Suárez sem Luchónál, sem pedig Ernesto Valverdénél nem jutott tovább az epizódszerepnél, holott a sokoldalúsága miatt – bevethető akár a középpályán, akár a támadósor valamelyik szélén – kedvező opció lehetne az aktuális tréner számára. Denis hozzáállása példamutató volt az elmúlt két nyár alkalmával, megpróbált tovább küzdeni, és megpróbálta bebizonyítani, hogy több játékpercre érdemes, ám az idei ősz láttán, amikor is csak 5 meccsen kapott lehetőséget eddig, belátta, hogy lépnie kell a pályafutása érdekében.

Karácsonyi akció a legújabb termékeknél is? Igen, az Eurobarça Shopban pontosan ezt kapod! Ha 10.000 vagy 15.000 HUF felett vásárolsz, akkor nem csak ajándékokat tehetsz a fa alá, hanem egy kis pénzt is spórolhatsz!

Mindeközben a katalán egyesület is a transzfer pártján áll, hiszen a költségvetési tervezetében előirányzott egy bizonyos összeget, amit a játékoseladásokból kell előteremteni. Lévén, hogy Denisen kívül más játékos távozása nem valószínű a télen, így a klubvezetők is támogatják az ötletet – annál is inkább, hiszen az egyesület gazdasági helyzete nem a legstabilabb, hatalmas bértömeggel és az adóssági rátát meghatározó alapszabállyal kell megküzdeniük a vezetőknek. Ha igazak a hírek, úgy a Barça 10-15 millió euró környékén már el is engedné a játékost.

A Chelsea és az Arsenal a legjobb pozícióban 

Két okból kifolyólag is a két angol gárda számít az esélyesnek Denis megszerzésére. Egyrészt maga a játékos is ismeri már az angol bajnokságot a Manchester Citynél eltöltött időszakából, másrészt pedig az angol klubok a legerősebbek gazdaságilag, ami mind a Barcelona, mind a játékos számára fontos faktor. Érdeklődik még Denis iránt a Valencia és az AC Milan is, de amíg előbbinél az eredménytelenség miatt Marcelino vezetőedző óriási nyomás alatt áll, addig az olasz klub épp most esett ki az Európa-ligából, és hiába bír nagy hagyományokkal, a jelent és a közeljövőt illetően nem a legvonzóbb lehetőség egy 24 éves játékos számára.

Ezzel szemben a Chelsea és az Arsenal a Bajnokok Ligájára pályáznak, attraktív futballt játszanak és szemmel láthatóan mindkét klub egy izgalmas projekt elején áll. Kettejük közül a hírek szerint Denis talán azért részesítheti előnyben az Arsenalt, mert Emery direktebb támadófutballja jobban passzolhat hozzá. A két klub már fel is vette a kapcsolatot a játékossal, aki az utóbbi napokban dönthetett a távozás mellett. Ami a Barcelonát illeti, konkrét ajánlat még nem futott be a játékosért Katalóniába.