Todibo közel a Barçához

Nyáron jöhet ingyen | 19 éves francia középhátvéd | Lehet, hogy kölcsönadják a következő szezonban

Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona jó úton halad, hogy nyáron ingyen szerződtesse Jean-Clair Todibót, a Toulouse 19 éves francia középhátvédjét.

Todibót több európai topcsapat is figyelte, mint például a Juventus, de a hírek alapján egyértelműen a katalán együttest részesítette előnyben. A Toulouse megpróbált a játékossal szerződést hosszabbítani – hiszen nyáron lejár a kontraktusa -, de a 19 éves francia elutasította azt, így a szezon végén ingyen csatlakozhat a katalánokhoz.

A Barcelona fontolóra vette azt is, hogy még most januárban leigazolja Todibót, ami nagyjából 5-10 millió euróba fájna nekik, de végül úgy tűnik, hogy ezt elvetették. Ehelyett valószínűleg nyáron fog érkezni, és már a klub ázsiai túrájához csatlakozhat, ahol fel fogják mérni, hogy azonnal képes-e jó teljesítményre, vagy inkább egy évre kölcsönadják egy csapathoz, ahol tovább fejlődhet.

Az értesülések szerint Todibo szerződtetéséhez nagyban hozzájárul a Barça sportigazgatója, Éric Abidal, aki mindent megtett, hogy sikerüljön megegyezni a francia középhátvéddel. A spanyol médiumok arról is beszámoltak, hogy Todibo esetleges leigazolása ellenére a klub nem zárja ki, hogy egy másik középhátvédet is keressen, akit egyből be tudnak tenni a csapatba, és több tapasztalattal bír.

Todibo ősszel tíz mérkőzésen lépett pályára a Toulouse-ban. A 190 centiméter magas hátvéd gyors, erős, jó a levegőben, emellett ügyes a labdakihozatalban, és vezéralkat, így a klub joggal gondolhatja azt, hogy a jövőben jó helyettese lehet Gerard Piquének.