Iñaki Peña

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.08. 12:53:31

Adná az ég. Mehet ő is meg Szczesny is. Jöjjön az ingyenes Meret.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.08. 12:27:08

Tense conversation took place a few days ago between Hansi Flick and Iñaki Peña for a few minutes, reveals Sport!
“It did not end on good terms. Iñaki Peña is now considering his FUTURE at the club”. [Fabrizio Romano]
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 10:52:49

Alcantara írta:
2024.12.15. 21:15:10
Cseri írta:
2024.12.15. 21:02:14
Valaki segítene megérteni a főoldali cikket! Értelmezésem szerint arról szól a cikk,hogy a számok alapján nincs olyan elem,amiben jó lenne,bár önmagához képest fejlődött. Mindezek ellenére az a végkövetkeztezés,hogy jó,hogy ő áll a kapuban...
Nem lesz egyszerű, mert nekem is ugyanez jött le a cikket olvasva.
Az az igazság, hogy konstansan fel sem lehet mérni mit tud, mert az utóbbi bajnokik többségén kb. ami kapura ment az gól (még ha nem is hibáztatható érte), más védeni valója pedig nem nagyon akadt. A hosszú labdái nagyon gyengék és szerintem a kijövetelei sem a legjobbak. Tagnap is volt amikor vagy feleslegesen szaladt ki vagy elszámolta a labdát, a BVB ellen szintén rontott, még szerencse, hogy nem lett belőle kiállítás. Ha a lestaktikára azt mondjuk, hogy rizikós, Pena tisztázásaira hatványozottan igaz.
Nagy problémám nincs vele, egy közepes teljesítményt lehoz, de én azért kíváncsi lennék, mit tud a lengyel. Amúgy én pont Dmitrovicra gondoltam MAtS sérülése után, hogy jó lenne a német pótlására. Sajnos tegnap igazolta, hogy nem alaptalanul jutott eszembe.
Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2024.12.15. 21:15:10

Cseri írta:
Valaki segítene megérteni a főoldali cikket! Értelmezésem szerint arról szól a cikk,hogy a számok alapján nincs olyan elem,amiben jó lenne,bár önmagához képest fejlődött. Mindezek ellenére az a végkövetkeztezés,hogy jó,hogy ő áll a kapuban...
Nem lesz egyszerű, mert nekem is ugyanez jött le a cikket olvasva.
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.14. 15:27:15

Örülök, hogy kijött róla a főoldali cikk, ami inkább dicséri, mint nem, és teljesen egyetértek vele. Látom ott is kiemelték a söprögetést, amiben szerintem szimplán világklasszis. Bőven kiegyenlíti a gyengébb védési képességeit azzal, amennyi ziccert így megakadályoz, ez a mi stílusunkban aranyat ér, és szerintem ez a fő ok, ami miatt nem a lengyel kezd. És azért néha még a ziccereket is védi, illetve volt pár TS szintű reflexvédése is már az utóbbi időben. És eddig egy félhülyeséget csinált, de az is inkább volt Inigo sara. Ki nem kényszerített hibája gyakorlatilag nincs neki. Őszintén nem tudom, TS-el 5/5-öt húztunk-e volna a BL-ben, ő egyértelműen nem gyengül be nagyobb meccseken szerencsére, simán hozza a formáját.

Nyilván bármikor elfogadnék egy top10 kapust helyette, de a jelenlegi helyzetünkben óriási szerencsénk, hogy belenőtt a mezbe, és illik ebbe a Flick féle védekezésbe amit tud.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.11.30. 19:39:31

bence0330 írta:
2024.11.30. 19:33:33
Én amióta focit nézek, Bravo volt a legjobb kapusunk. TS szintben lehet, hogy magasabb, de több hülyesége is van mellé.

Pena amúgy nagy ziccert is fogott az első félidőben, sokat söprögetett megint, megelőzött 1-2 ziccert, de ja, 3-szor rávezették üresen, benyelt kettőt. Nem volt könnyű dolga, de egy Maignan ezt tán megússza egy kapottal. Minden, ami a védés előtt van, nálam hibátlan, de a védés maga az gyenge közepes szint.
TS anno választás elé állította a vezetőket. Vagy ő az első számú kapus vagy távozik.
Bravo hiába volt sokkal jobb akkor, az életkor okán és a csapat jövője érdekében beáldozták az akkori jelent (Bravo-t).
bence0330

2024.11.30. 19:33:33

Én amióta focit nézek, Bravo volt a legjobb kapusunk. TS szintben lehet, hogy magasabb, de több hülyesége is van mellé.

Pena amúgy nagy ziccert is fogott az első félidőben, sokat söprögetett megint, megelőzött 1-2 ziccert, de ja, 3-szor rávezették üresen, benyelt kettőt. Nem volt könnyű dolga, de egy Maignan ezt tán megússza egy kapottal. Minden, ami a védés előtt van, nálam hibátlan, de a védés maga az gyenge közepes szint.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.30. 18:36:28

Idén eddig inkább kellemes meglepetés volt Pena, de a mai gyenge volt. Bűnbaknak azért nem tenném meg, mert rajta kívül mások is vastagon benne voltak a vereségben. De hosszútávon azért neccesnek érzem őt, szóval igen, meg lehetni nézni a lengyelt is 1-2 meccsen, hátha vele többre megyünk.

Ez meg off, de Bravo az elmúlt 20 év legrosszabb kapusa a Barcában? :shock: Szerintem nem nagyon lehetett rá panasz, amíg itt volt, megbízható teljesítményt hozott, és olykor bravúrokkal is megfűszerezte. Aztán elment a City-ben, ott valóban szétesett, egyik potyát kapta a másik után, de ettől az itteni teljesítménye még nem lett kevesebb.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.11.30. 17:23:33

andras953 írta:
2024.11.30. 00:03:01
Szerintem Pena az utóbbi 20 év leggyengébb kapusa. Én nem a kapott gólok száma alapján ítélek meg egy kapust, (mert vannak védhetetlen kapuralövések) hanem a mutatott mozgása-védései(nem amikor belerúgják a tastébe)-védésmódja-reflexei-kifutásai-helyezkedése-magabiztossága-stb stb, egyszóval a mutatott teljesítménye, játéka alapján tartok valakit jó kapusnak, és Pena messze nem ilyen.Ő kizárólag csak kényszerből került az első csapat kapujába, ezért nem is értem, miért nem lehet rotálni Szczesnyvel? Talán azért nem, mert akkor néhány felváltva védett meccs után kiderülhetne melyikük a jobb? Ha felépül TS, akkor őt sem merik majd betenni? Biztos beteszik,mert TS már eleget bizonyította, hogy jó kapus. Szczesny talán még nem bizonyította a minőségét? Ha így folytatódik a mellőzése a Barcánál, akkor miért egy közismerten jó kapust igazoltunk, és miért nem egy kutyaütőt?
Az utóbbi 20 év legjobb kapusa viszont Bravo volt. (Szerintem.)
gránit
Director del Fútbol

2024.11.30. 16:38:19

Megint kritikán aluli volt. Nagyon nem érzi ezeket a rávezetett labdákat, kijöveteleket. Pedig nekünk pont olyan kapus kéne, aki jó a kontrák ellen.

Kint bóklászik, majd amikor elveszítjük a labdát, iszkol visszafelé. Miközben pont az ellenkezőjét kéne csinálnia. Elveszítjük a labdát, és rohan hátrafelé, ahelyett, hogy robbanna ki a kapuból. A Celta Vigo ellen bekapott második gólban is hibás volt szerintem. Nem robbant ki, nem takarta ki a kapu felületét a támadó elől. Így simán kilövik a sarkot.

Az utóbbi 3 bajnokin 5 gólt kapott, ez sok. Koundé bénázásáért nem lehet hibáztatni, de semmi extrát nem nyújt. Eddig is a lestaktika mentette meg. Most csődöt mondott a lestaktika, és ki is kaptunk.

Fort is hibázott persze. A többiekkel ellentétesen mozgott, tönkretéve a többiek munkáját. A többiek előre mozdultak, ő meg ment a támadóval, lenullázva a lestaktikát. Amikor működik a lestaktika, nagyot tudunk szakítani, de ha csődöt mond, bármelyik első osztályú csapattól ki tudunk kapni.

Penát eddig a lestaktika mentette meg, amúgy kapott már legalább tíz lesgólt ebben a szezonban. Egy valamit kell módosítanom a korábban leírtakon. Korábban azt írtam, ami kapura megy, az gól. Ezt módosítanom kell, mert az utóbbi fordulókban rengeteg labdát belelőttek, így azt kell hogy mondjam, amit belelőnek, az elől legalább nem ugrik el. De ha csődöt mond a lestaktika, rávezetik a labdát, akkor általában game over. Az utóbbi 3 bekapott gólnál is csak tötymörgött, ahelyett, hogy repült volna kifelé, kitakarva a kaput.

Szórakozunk, az előnyünk meg elolvad.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.30. 12:56:35

Troym írta:
2024.11.29. 21:01:15

V.Valdes azért nem volt rossz, csak voltak hülyeségei, Bravo meg abszolút jó volt.

Na előtte voltak igazi szerencsehuszárok a kapuban Hesp, Bonano, Rüstü, Enke, Dutruel na tőlük a szőr állt bárki hátán...
Igazad van,szerencsésebb lett volna,ha húzok egy időkeretet. VV szerintem egy igazi vonal és bravúr kapus volt,de benne volt a lepke bőven,viszont duzzadt az önbizalomtól és volt kisugárzása,sokat számít. A többivel teljesen egyetértek.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.11.30. 10:50:38

Most jól hozta a minimumot, csak abba megy bele, amire képes. Xavi idején szegény belebukott a próbálokzásokba. Szinte soha nem ad hosszú labdát, nem fogja a beadást, hanem öklözi, nem leveszi vagy passzolja a labdát söprögetőként, hanem kirúgja oldalra. 1-1ben bravúr ritka, ami már inkább mázlifaktor, nem tudás. Végül is ha, nem rúgnak kapura, egész jól véd.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.30. 07:00:51

Troym írta:
Cseri írta:
2024.11.29. 17:09:35
Mondjuk TS előtti időszakra tekintve nem furcsa a Barcaban,hogy szerényképességű játékos áll a portán.
V.Valdes azért nem volt rossz, csak voltak hülyeségei, Bravo meg abszolút jó volt.

Na előtte voltak igazi szerencsehuszárok a kapuban Hesp, Bonano, Rüstü, Enke, Dutruel na tőlük a szőr állt bárki hátán...
Ezt én is így látom. Victor Valdes ezért is tűnhetett jó kapusnak.
Nekem az volt.
Amennyit Stegen is hibázik, (1 évig klasszis, 1 évig gyenge, és ez felváltva) Pena nem is olyan rossz kapus. Nem jó, de legalább nem miatta veszítünk pontokat. Sepregetésben, passzokban, nem %, hanem magabiztosság, jó. Védésekben jó. Stegen gyakran csak pózerkedik. Ziccerekben viszont gyenge, abban Stegen klasszis.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.30. 00:03:01

Szerintem Pena az utóbbi 20 év leggyengébb kapusa. Én nem a kapott gólok száma alapján ítélek meg egy kapust, (mert vannak védhetetlen kapuralövések) hanem a mutatott mozgása-védései(nem amikor belerúgják a tastébe)-védésmódja-reflexei-kifutásai-helyezkedése-magabiztossága-stb stb, egyszóval a mutatott teljesítménye, játéka alapján tartok valakit jó kapusnak, és Pena messze nem ilyen.Ő kizárólag csak kényszerből került az első csapat kapujába, ezért nem is értem, miért nem lehet rotálni Szczesnyvel? Talán azért nem, mert akkor néhány felváltva védett meccs után kiderülhetne melyikük a jobb? Ha felépül TS, akkor őt sem merik majd betenni? Biztos beteszik,mert TS már eleget bizonyította, hogy jó kapus. Szczesny talán még nem bizonyította a minőségét? Ha így folytatódik a mellőzése a Barcánál, akkor miért egy közismerten jó kapust igazoltunk, és miért nem egy kutyaütőt?
Troym
Director del Fútbol

Cseri írta:
Mondjuk TS előtti időszakra tekintve nem furcsa a Barcaban,hogy szerényképességű játékos áll a portán.

Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.29. 19:51:58

bence0330 írta:
2024.11.29. 17:16:42
Ja, én sem mondanám egy top kapusra, hogy fúj, ne jöjjön, de jelenleg bőven elégedett vagyok vele. Meccsenkénti szűk 1 gólos átlag teljesen rendben van, főleg, hogy azért volt közte B sor, meg emberhátrány, ezen a két meccsen kapta a felét a 12-nek.
Igen,nekem sincs gondom a mostani számaival. Ha már állítólag a Milanban nézegetünk játékost, akkor ne a portugál gyereket,sokkal inkább a kapust.
bence0330

2024.11.29. 17:16:42

Ja, én sem mondanám egy top kapusra, hogy fúj, ne jöjjön, de jelenleg bőven elégedett vagyok vele. Meccsenkénti szűk 1 gólos átlag teljesen rendben van, főleg, hogy azért volt közte B sor, meg emberhátrány, ezen a két meccsen kapta a felét a 12-nek. Amikor kellett, nagyokat fogott, lehet ő lökte végleg Mbappét a mélybe. Mi futhatott át a fején... "Ha még Penának sem tudok gólt lőni..."
Cseri
Entrenador del Barça

Alapvetően egy szerény képességű kapusnak tartom,semmiben nem extra,szinte mindenben közepes,bravúrt nagy ritkán mutat,pontokat nem ő fog hozni,de most legalább nem is múlnak rajta meccsek,magabiztosságot nem sugároz. Mondjuk TS előtti időszakra tekintve nem furcsa a Barcaban,hogy szerényképességű játékos áll a portán.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.29. 16:36:57

bence0330 írta:
2024.11.29. 15:57:04
Nekem meggyőződésem, hogy TS-el nem kaptunk volna kevesebb gólt. Pena annyira sok lehetőséget fojt el csírájában ezekkel a kijöveteleivel, hogy szerintem az simán kiegyensúlyozza a gyengébb védési képességeit. Lábbal is jó, de szerencsére annyira nem jó, mint TS, és a képességeinek a határaival is tisztában van, szintén a némettel ellentétben, egyfelelől nem próbálkozik meg lehetetlen passzal, másrészt ha szorult helyzetben van, nem akarja onnan kifinomkoni magát, hanem mindig hezitálás nélkül elküldi a francba, ahogy azt egy kapusnak kell. Nagy meccsen nekem olyan, mintha nem rettenne meg, a kijövetelei is ugyanolyan jók, nem is véd rosszabbul, a saját szintjét tartja.

Mint söprögető, szerintem teljesen 10/10-es, az egész szezonban jó ha 1-2 alkalommal jött ki egyáltalán neccesen, de még azokat is elérte rendre. Önhibát talán még nem is követett el. A natúr védése egy közepes, de igazából egyre jobbnak tűnik, volt már több meccse, ahol kivédte az ellen szemét.

Nem tudom, én annyira találom meggyőzőnek a kijöveteleit. Nagyon sokszor elindul, aztán habozik és inkább visszamegy. Ugyanakkor azon változtathatna, hogy ha kiszalad tisztázni, akkor ne rendszeresen a lelátóra küldje fel, mert ha a labdaszedők adnak egy másikat egy gyors bedobással könnyen jöhet az ellenfél, a kapu pedig üres. Sok precedens volt már rá, csak nem tudták gyorsan megjátszani. Ha átküldi ívesen a támadóharmadba sokkal kisebb a kockázat.
Ugyanakkor MAtS-nak emlékszünk egy-két ilyen hibájára, de ő kismilliószor passzol lábbal, így persze, hogy benne van nagy ritkán ilyen, ahogy minden kapus kap ilyen-olyan potyát. Amit viszont ezzel adni tud az sokkal értékesebb, mintha csak lövöldözné vaktában. Ennyi erővel kihajíthatjuk a lestaktikát is a francba vagy a feljebb tolt védelmet és húzódjunk be a 16-os elé, mert abban még nagyobb kockázat van, sokkal rizikósabb mert könnyebben meglóghat az ellenfél. Ugyanakkor nem tudnánk annyira megfojtani, ellehetetleníteni az ellenfél játékát, alig szereznénk labdát, amivel számos helyzetet alakítunk ki. De megéri, mert jól tudjuk csinálni, egyszer-egyszer még így sem sikerül, beragad egy védőnk, amiből ziccer van. Ter Stegennél ugyanez, van mikor nem sikerül, de ezt ő is, de kivételesen ért hozzá, ezért megéri.
Nem azt mondom, hogy Pena is ezt csinálja, mert nem az erőssége, olyat ne csináljon, amiben nem igazán jó, csak annyit, hogy ebben az aspeektusban a nemet megoldásaival előrébb vagyunk. (bár lehezt, hogy Te is hasonlóra céloztál)

szbsz írta:
2024.11.25. 14:10:26
Én tavaly alig néztem bajnokit (sejthető mért :D ), szal nem tudom mit művelt, de nekem egyáltalán nem tűnik annyira borzasztónak mint ahogy itt egyesek vélekednek róla.. Lehet még a végén Flick belőle is kihozza a maxot és kiderül, hogy egészen vállalaható kapus?! :-k
Az első 2-3 meccse kifejezetten jó volt, kicsit fel is lehetett lélegezni, amikor azt a hatalmas potyát kapta, azután indult a lejtmenet, méghozzá nagyon látványosan. De elég ha a statokat megnézzük, szó szerint ég és föld volt a különbség.
Most is még aránylag az elején vagyunk, majd ha január körül is nagyjából ezt hozza akkor lélegzek fel. Mindenesetre nyugodtabb vagyok, hogy itt van még egy Szczęsny, hiába nem láttuk még.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.11.29. 15:57:04

Nekem meggyőződésem, hogy TS-el nem kaptunk volna kevesebb gólt. Pena annyira sok lehetőséget fojt el csírájában ezekkel a kijöveteleivel, hogy szerintem az simán kiegyensúlyozza a gyengébb védési képességeit. Lábbal is jó, de szerencsére annyira nem jó, mint TS, és a képességeinek a határaival is tisztában van, szintén a némettel ellentétben, egyfelelől nem próbálkozik meg lehetetlen passzal, másrészt ha szorult helyzetben van, nem akarja onnan kifinomkoni magát, hanem mindig hezitálás nélkül elküldi a francba, ahogy azt egy kapusnak kell. Nagy meccsen nekem olyan, mintha nem rettenne meg, a kijövetelei is ugyanolyan jók, nem is véd rosszabbul, a saját szintjét tartja.

Mint söprögető, szerintem teljesen 10/10-es, az egész szezonban jó ha 1-2 alkalommal jött ki egyáltalán neccesen, de még azokat is elérte rendre. Önhibát talán még nem is követett el. A natúr védése egy közepes, de igazából egyre jobbnak tűnik, volt már több meccse, ahol kivédte az ellen szemét.
szbsz
Jugador d'estrella

2024.11.25. 14:10:26

Én tavaly alig néztem bajnokit (sejthető mért :D ), szal nem tudom mit művelt, de nekem egyáltalán nem tűnik annyira borzasztónak mint ahogy itt egyesek vélekednek róla.. Lehet még a végén Flick belőle is kihozza a maxot és kiderül, hogy egészen vállalaható kapus?! :-k
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
gránit
Director del Fútbol

2024.10.27. 17:51:08

Azokban a szituációkban, amikről én írtam, nem azt láttam, hogy tudatosan, felszabadító szándékkal passzolgatta volna ki bedobásra a labdákat. Passzolni akart ő, csak pontatlan volt, ráadásul a kapuhoz közel jött az ellenfél bedobással, ami minden, csak nem zseniális elképzelés. Ha előrevágja, akkor azt mondom, oké, sőt, inkább ez, mint a gólvonalon passzolgatni, amire számtalanszor rá is fáztunk a közelmúltban. De ezekben az esetekben nem ezt tette, hanem a mi védekező harmadunkban adogatta el a labdákat. De ez még a legkisebb probléma nála. Mindenesetre mókás volt, hogy a Real Madrid képtelen volt szabályos gólt lőni neki, az üres kapuba se tudták belőni a labdát, a második lesgólnál már folytak a könnyeim a röhögéstől. Mbappé-nak meg egy ideig rémálmai lesznek a partjelzős zászlótól.
bence0330

2024.10.27. 17:41:38

Gólpasszokat és felpasszokat tudunk játszani elegen. A két belső védőnk olyan képzett, hogy középpályások is lehetnének. Casado és Pedri hatalmas passzokat adnak, visszalépve, stb. A labdakihozatalt meg amúgy is meg lehet oldani máshogy is.

Nyilván nem gyűlölöm zsigerből, ha egy kapus képes erre. :D De akkor viszont legyen tisztában a képességeivel. Nekem az idei példa eddig nem azt igazolja, hogy többet hozna a konyhára. Hoz, persze. De meccsenként 1-2 plusz bedobás szerintem sokkal veszélytelenebb, mint amit mondjuk TS csinált folyamatosan. Meccsenként volt belőle kb gólhelyzet, vagy ugye nemrég kiállítás.
Mert azért nem az van, hogy Pena csak úgy dobálja a labdát az ellennek, meccsenként 1-2-3 ilyen eset van, mikor necces a szitu, kivágja. Pont ezekből lehetne a hiba, ha valaki menőzni akarna.

De a legfontosabb a kontextus, hogy ki áll a kapuban. Pena nem rossz lábbal, egy jó közepes, de semmiképp sem sziporkázó, hogy ilyeneket kérjünk tőle, és az önbizalma sincs azon a szinten. Akkor ne kérjük tőle. Mint ahogy Raphinhától se kérjük, hogy 3 embert cselezzen le, és mindjárt világklasszis játékossá válik, minimál hibával, vagy Lewytől se kérjük, hogy a középpályán maszatoljon meg szélre húzódva cselezgessen, minek. Azt még megértem, hogy TS-től miért kéri ezt az edző (akkor is, ha én megtiltanám kb neki), oké, képes rá. De hogy Penát meg Netót miért kellett ezzel alázni??? Mindkettő sokkal jobban teljesített volna a elmúlt években, ha annyit kérnek tőlük, amit tudnak. Mi nem annyit kértünk. Raphinhától, Lewytől, Grieztől, Coutól, és a többiektől sem azt és annyit kértünk, amit tudnak. Régóta nagy hibánk ez - a másik csoportban ment a téma Carlóról, na nála ez ritkán, vagy max rövidtávon van csak így. Flicknél meg egyelőre gyakorlatilag soha, egyik legnagyobb húzása, hogy mindenkitől azt kéri, amiben a legjobb, és elengedi nála, amit nem tud.
És ezért örülök ennek elsősorban, mert Penával csináljuk ezt. Nem véletlen, hogy az önbizalma javul, mindenkinek javul, ha nem kell olyasmit csinálni, amit nem tud, de legalábbis nem komfortos benne. Egy dologgal kevesebbre kell figyelnie ezzel is. Ha meg van önbizalma, védeni azért tud, ha nem is TS szinten. Figyeljen ő csak erre, meg a takarításokra, amit eddig nagyon jól csinál (ott is néha meg van szidva, hogy miért nem próbál belőle pontos passzt megjátszani... 20 méterre a kapujától...).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.27. 17:33:22

bence0330 írta:
2024.10.27. 16:28:46
Bob_Marley írta:
2024.10.27. 16:21:24
Ez egy Barca kapusnal nem lehet dicséret. Sokkal több pozitívum lesz abból,ha egy kapus képes elindítani a játékot hátulról és magabiztos lábbal,így a védőknek is mindig lesz egy opció, könnyebb kihozni a labdát.
Ezt csináljuk 9 éve, és ezzel szívunk 9 éve, ezzel adunk el kb minden nagy meccsen labdákat 9 éve (Monaco), stb. Illik, nem illik, ez így sokkal biztonságosabb.
Chino leírta, ez mind lehetőség az ellenfélnek. Plusz nem tudom mi volt 9 éve, nem hinném olyan rengeteget szivtunk volna,mint amennyi előny is származott belőle. És igen,volt hogy golt kaptunk (Aduriz szuperkupás gólja megmaradt), de volt hogy Stegen gólpasszt adott,úgy rémlik Mallorca ellen. Benne van a hiba,alairom,de többet hoz a konyhára. És azért az se véletlen,hogy akik hasonlóan holland iskolát akarnak játszani,mind lábbal is képzett kapussal játszanak. Tegnap is írtam, Cruyff mondta anno a kapus az első támadó játékos, ő kell elinditsa hátulról a játékot.
Ez hozzátartozik a jatekunkhoz, és tavaly nagyon érződött hogy nincs meg a kohézió hátul és már nem merték hátra tenni. Szerintem Penaban is meglenne a képesség de becsokizva játszott, a tegnap nagy védése a gólvonalon talán át kattintott valamit. Utána elég jól mozgott és sugárzott róla az önbizalom.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése