2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az az igazság, hogy konstansan fel sem lehet mérni mit tud, mert az utóbbi bajnokik többségén kb. ami kapura ment az gól (még ha nem is hibáztatható érte), más védeni valója pedig nem nagyon akadt. A hosszú labdái nagyon gyengék és szerintem a kijövetelei sem a legjobbak. Tagnap is volt amikor vagy feleslegesen szaladt ki vagy elszámolta a labdát, a BVB ellen szintén rontott, még szerencse, hogy nem lett belőle kiállítás. Ha a lestaktikára azt mondjuk, hogy rizikós, Pena tisztázásaira hatványozottan igaz.
Nem lesz egyszerű, mert nekem is ugyanez jött le a cikket olvasva.
TS anno választás elé állította a vezetőket. Vagy ő az első számú kapus vagy távozik.bence0330 írta: ↑2024.11.30. 19:33:33Én amióta focit nézek, Bravo volt a legjobb kapusunk. TS szintben lehet, hogy magasabb, de több hülyesége is van mellé.
Pena amúgy nagy ziccert is fogott az első félidőben, sokat söprögetett megint, megelőzött 1-2 ziccert, de ja, 3-szor rávezették üresen, benyelt kettőt. Nem volt könnyű dolga, de egy Maignan ezt tán megússza egy kapottal. Minden, ami a védés előtt van, nálam hibátlan, de a védés maga az gyenge közepes szint.
Az utóbbi 20 év legjobb kapusa viszont Bravo volt. (Szerintem.)andras953 írta: ↑2024.11.30. 00:03:01Szerintem Pena az utóbbi 20 év leggyengébb kapusa. Én nem a kapott gólok száma alapján ítélek meg egy kapust, (mert vannak védhetetlen kapuralövések) hanem a mutatott mozgása-védései(nem amikor belerúgják a tastébe)-védésmódja-reflexei-kifutásai-helyezkedése-magabiztossága-stb stb, egyszóval a mutatott teljesítménye, játéka alapján tartok valakit jó kapusnak, és Pena messze nem ilyen.Ő kizárólag csak kényszerből került az első csapat kapujába, ezért nem is értem, miért nem lehet rotálni Szczesnyvel? Talán azért nem, mert akkor néhány felváltva védett meccs után kiderülhetne melyikük a jobb? Ha felépül TS, akkor őt sem merik majd betenni? Biztos beteszik,mert TS már eleget bizonyította, hogy jó kapus. Szczesny talán még nem bizonyította a minőségét? Ha így folytatódik a mellőzése a Barcánál, akkor miért egy közismerten jó kapust igazoltunk, és miért nem egy kutyaütőt?
Igazad van,szerencsésebb lett volna,ha húzok egy időkeretet. VV szerintem egy igazi vonal és bravúr kapus volt,de benne volt a lepke bőven,viszont duzzadt az önbizalomtól és volt kisugárzása,sokat számít. A többivel teljesen egyetértek.
Ezt én is így látom. Victor Valdes ezért is tűnhetett jó kapusnak.
V.Valdes azért nem volt rossz, csak voltak hülyeségei, Bravo meg abszolút jó volt.
Igen,nekem sincs gondom a mostani számaival. Ha már állítólag a Milanban nézegetünk játékost, akkor ne a portugál gyereket,sokkal inkább a kapust.
bence0330 írta: ↑2024.11.29. 15:57:04Nekem meggyőződésem, hogy TS-el nem kaptunk volna kevesebb gólt. Pena annyira sok lehetőséget fojt el csírájában ezekkel a kijöveteleivel, hogy szerintem az simán kiegyensúlyozza a gyengébb védési képességeit. Lábbal is jó, de szerencsére annyira nem jó, mint TS, és a képességeinek a határaival is tisztában van, szintén a némettel ellentétben, egyfelelől nem próbálkozik meg lehetetlen passzal, másrészt ha szorult helyzetben van, nem akarja onnan kifinomkoni magát, hanem mindig hezitálás nélkül elküldi a francba, ahogy azt egy kapusnak kell. Nagy meccsen nekem olyan, mintha nem rettenne meg, a kijövetelei is ugyanolyan jók, nem is véd rosszabbul, a saját szintjét tartja.
Mint söprögető, szerintem teljesen 10/10-es, az egész szezonban jó ha 1-2 alkalommal jött ki egyáltalán neccesen, de még azokat is elérte rendre. Önhibát talán még nem is követett el. A natúr védése egy közepes, de igazából egyre jobbnak tűnik, volt már több meccse, ahol kivédte az ellen szemét.
Az első 2-3 meccse kifejezetten jó volt, kicsit fel is lehetett lélegezni, amikor azt a hatalmas potyát kapta, azután indult a lejtmenet, méghozzá nagyon látványosan. De elég ha a statokat megnézzük, szó szerint ég és föld volt a különbség.
Chino leírta, ez mind lehetőség az ellenfélnek. Plusz nem tudom mi volt 9 éve, nem hinném olyan rengeteget szivtunk volna,mint amennyi előny is származott belőle. És igen,volt hogy golt kaptunk (Aduriz szuperkupás gólja megmaradt), de volt hogy Stegen gólpasszt adott,úgy rémlik Mallorca ellen. Benne van a hiba,alairom,de többet hoz a konyhára. És azért az se véletlen,hogy akik hasonlóan holland iskolát akarnak játszani,mind lábbal is képzett kapussal játszanak. Tegnap is írtam, Cruyff mondta anno a kapus az első támadó játékos, ő kell elinditsa hátulról a játékot.bence0330 írta: ↑2024.10.27. 16:28:46Ezt csináljuk 9 éve, és ezzel szívunk 9 éve, ezzel adunk el kb minden nagy meccsen labdákat 9 éve (Monaco), stb. Illik, nem illik, ez így sokkal biztonságosabb.Bob_Marley írta: ↑2024.10.27. 16:21:24Ez egy Barca kapusnal nem lehet dicséret. Sokkal több pozitívum lesz abból,ha egy kapus képes elindítani a játékot hátulról és magabiztos lábbal,így a védőknek is mindig lesz egy opció, könnyebb kihozni a labdát.