A Tottenham tárgyalásokat folytat Malcomért

Valverde elengedné | Vannak más érdeklődők is

Egybehangzó spanyol és angol lapértesülések alapján az FC Barcelona és a Tottenham Hotspur tárgyalásokat folytat Malcomot illetően, miután Ernesto Valverde nem marasztalná a játékost, ha sikerül a katalánoknak támadót venni a télen.

A Barcelona legdrágább nyári igazolása könnyen lehet, hogy már januárban távozni fog. A klubhoz közel álló források alapján Valverde nem feltétlenül marasztalná a Malcomot, ha sikerül más támadót igazolni januárban. Ezt erősíti meg az is, hogy az Eibar és a Levante elleni meccskeretből is kimaradt a brazil. Így a játékos szempontjából jobb döntés lenne a távozás, habár Munir elvesztése után amennyiben a Barça nem talál megfelelő támadót a helyére, Malcomot sem biztos, hogy elengednék.

A 21 éves brazil nagyon kevés időt töltött a pályán az ősszel – egy meccset játszott csak végig, összesen tízszer lépett pályára -, ezért keresi a távozás lehetőségét. Egybehangzó spanyol és angol értesülések alapján a legnagyobb esélye a Spursnek van arra, hogy megszerezze a játékost. Mauricio Pochettino nagyjából két hónapra elvesztette a kulcsjátékosát, Harry Kane-t, így szeretnének igazolni még januárban egy támadót. A londoni klub már szerdán fel is vette a kapcsolatot Malcommal, jelenleg a Barça és Spurs tárgyalásokat folytat a játékosról.

A Tottenhamen kívül több csapat is érdeklődik a játékosért. A kínai Guangzhou Evergrande nemrég ajánlatot is tett Malcomért. Ezen kívül vannak francia érdeklődők is, illetve az az AS Roma is szívesen látná a csapatában, aki elől sikerült elhappolni a katalánoknak a brazil támadót tavaly nyáron. Egy biztos, Malcom több játéklehetőség reményében még januárban távozna – és vannak is kérői -, de hogy ez létrejöjjön, a Barçának muszáj csatárt igazolnia még a télen, hiszen már Munirt is elvesztették a támadósorból.