Itt a Boateng-bomba: ő lesz a tartalék támadó júniusig

Vásárlási opciója is a Barçának

Hacsak valami nagy meglepetés nem történik, akkor Kevin-Prince Boateng lesz a Barcelona új igazolása a téli átigazolási időszakban, aki támadóként bevethető lesz január folyamán. Hétfőn délben értesült róla exkluzívan a katalán RAC-1, majd ezt az értesülést meg tudta erősíteni más forrásból a Marca és több más lap is.

A német-ghánai futballista már hétfőn délután Barcelonában lehet, ugyanis már repülőre szállt Olaszországban. Érdekes, hogy Boateng neve egészen eddig egyáltalán nem merült fel, mint lehetséges igazolás a sajtóban, bár az köztudott volt, hogy Munir helyett keres tartalék támadót a Barcelona. Az eddig felmerült játékosok, mint Morata, Stuani vagy Carlos Vela különböző okok miatt nem érkeztek, de váratlanul itt van Kevin-Prince Boateng, aki nyár óta a Sassuolo játékosa.

Kölcsönben fél évre érkezik a Barcelonában – csakúgy, mint Murillo -, és nyárra kivásárlási opciót is szerzett rá a Barcelona, ami 6-8 millió euró értékű lesz. Boateng rutinos, 31 éves (márciusban 32 éves) támadó, aki játszott már kalandos, sok klubot látott pályafutása során támadó középpályást is, volt tagja az AC Milannak, a LaLigában pedig nemrégiben a Las Palmasnak.

Boateng ebben a szezonban eddig 15 meccsen szerepelt, ezeken öt gólt lőtt a Serie A-ban és a Coppa Italiában. A Barcelona hamarosan bejelentheti az átigazolást.