Hivatalos: Frenkie de Jong a Barçáé!

75+11 millió euróért érkezik

Szerda este hivatalossá vált: Frenkie de Jong nyártól az FC Barcelonában folytatja a pályafutását, miután a klub és az Ajax sikeresen megegyezett egymással. A 21 éves holland középpályás 75 millió euróért érkezik, az összeg pedig további 11 millió euróval növekedhet különböző feltételek teljesülése esetén. 

 

De Jong átigazolásával kapcsolatban a héten pörögtek fel az események, miután a Barcelona vezetőségéből többen is Amszterdamba utaztak, hogy a PSG előtt véglegesítsék a megegyezést. Az ügyet személyesen Josep Maria Bartomeu elnök zárta le szerdán, este pedig a hivatalos bejelentés is megérkezett a klub hivatalos online csatornáin. A fiatal holland játékos 75+11 millió euróért érkezik Barcelonába 2019 nyarán, vagyis a tavaszi szezont még jelenlegi csapatában fejezi be.

Sok pénz és még több – megér ilyen árat de Jong?  

A Barcelona komoly átigazolási összeget fizetett de Jongért az Ajaxnak, de nem kirívóan magasat – Coutinho és Dembélé sokkal több pénzért érkeztek, de például a Liverpool tavaly van Dijkért is ennyit fizetett. Ezen túl viszont a holland középpályás a csapat egyik legjobban fizetett játékosa lesz jövőre, ami komoly befektetést és egyúttal áldozatot jelent a klub részéről, hiszen nyílt titok, hogy már most is csillagászati összegeket kell kifizetni a keretnek.

Aggasztó pénzügyi egyensúly, hatalmas bértömeg

A hírek szerint de Jong éves szinten 10 millió eurót fog keresni, amit 6 millió extra bónuszokkal tud megfejelni a saját és csapata teljesítményének függvényében, ennél többet pedig csak Messi, Suárez és Coutinho keres.

A játékos bemutatására nyilván csak nyáron kerül sor.