Todibo: „Tanulni szeretnék a társaimtól”

Abidal: Le kellett igazolni, hogy nálunk fejlődjön tovább

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott a Barcelona Jean-Clair Todibo átigazolása kapcsán, ahol az érintett elmondta, hogy gyerekkori álma teljesült a transzferrel és azt is, hogy elsősorban tanulni szeretne a katalánoknál. A játékoson kívül megszólalt Eric Abidal, a klub sportigazgatója is, aki elmagyarázta, miért kellett nyár előtt leigazolni honfitársát a Toulouse együttesétől. 

Abidal: Nem játszott volna, így le kellett volna igazolni. 

„A helyzete a Toulouse-nál tarthatatlanná vált, fontos vált számunkra, hogy idehozzuk, hogy segítsünk neki a fejlődése érdekében. Nagyon sokoldalú és különböző pozíciókban is tud játszani. Kiváló a levegőben, fiatal és labdabiztos. Ez egy nagyon izgalmas igazolás a klub számára, megvannak az adottságai ahhoz, hogy a jövőben fontos szereplője legyen a klubnak. Eddig mindössze tíz meccset játszott, de elég egyszer megnézned, hogy játszik, hogy lásd, milyen képességei vannak.”

„Az első csapatba igazoltuk, csak arra gondolunk, hogy a nagyoknál játszatjuk. Még csak most érkezett meg Spanyolországba, azért vagyunk itt, hogy támogatást és segítséget nyújtsunk neki, hogy megkönnyítsük a fejlődési folyamatát. Nem engedhettük meg, hogy ott üljön és ne játsszon hat hónapig.”

Jean-Clair Todibo is röviden mesélt a sajtótájékoztatón az érzéséiről és igyekezett nagyon szerény maradni azzal, hogy azt emelte ki, elsősorban tanulni szeretne az új csapattársaitól.

A leigazolása

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Barcelonában. Gyerekkori álmom teljesül és boldog vagyok, hogy a családommal is megoszthatom ezt az örömöm.” 

A francia vonal a csapatban

„Egyértelmű, hogy Umtiti egy példa a számomra, ő egy világbajnok, az egyik legjobb a pozíciójában. Figyelem a játékát és tanácsot fogok kérni, ami segíteni fog beilleszkedni a csapatba.” 

Xavi mezében folytatja

„Xavi egy olyan játékos, akit szerettem nézni fiatalabb koromban. Tisztában vagyok a szám fontosságával, remélem felnövök a feladathoz.” 

Valverde

„Még nem beszéltem vele, de a délután megteszem az edzés alatt.” 

A helyzete Toulouseban

„Bonyolult volt… De ha futballista vagy, akkor szereted a focit és én úgy választottam, hogy idejövök, mert a legnagyobb csapatnál szerettem volna lenni, tanulni napról-napra, és nem egyből kezdőjátékosként.”