Gomes 25-30 millióért lehet az Evertoné

A portugál középpályás teljesítménye meggyőzte a liverpooli kékeket

André Gomes kölcsönjátéka alatt meggyőzte az Everton csapatát, akik készek végleg leigazolni a portugál középpályást. Az átigazolás összege 25 és 30 millió euró között mozoghat.

A Barcelona nyáron komoly igazolásokkal tervezi megfiatalítani és megerősíteni a keretét. Frenkie de Jong már aláírt a katalánokhoz és a Barcelona azon is dolgozik, hogy csapattársa, Matthijs de Ligt is kövesse példáját. A két fiatal holland mellett Luka Jovic érkezése sem lenne különösebben meglepő. Mindezen átigazolások megvalósításához azonban komoly összegre van szüksége a Barçának, melyek egy részét egyes játékosok eladásából szeretné megteremteni. Az egyik ilyen játékos, a portugál André Gomes lehet aki jelenleg Angliában, az Everton csapatában szerepel kölcsönben.

Gomes 2016 nyarán igazolt Valenciából Barcelonába 37 millió euró és különböző bónuszokért cserébe. Két idényt töltött a katalán fővárosban, ahol ugyan megkapta a bizalmat mind Luis Enriquetől, mind Ernesto Valverdétől, de egyik edző irányítása alatt sem sikerült bebiztosítania a helyét a csapatban. Gomes ezután a két sikertelen szezon után 2018 nyarán került kölcsönbe az Evertonhoz, 2,25 millió euróért. Rajta kívül két másik Barça játékos is Liverpool kék részébe tette át a székhelyét. Lucas Digne 20, míg Yerry Mina 30 millió euróért cserében.

Gomes megtalálta számításait Angliában. Annak ellenére, hogy sérülten érkezett új állomására ebben a szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára a Premier Leagueben, és kétszer az FA kupában, melyeken egy gólt szerzett és kiosztott két gólpasszt. Ezzel a teljesítménnyel sikerült meggyőznie az Everton vezetőit és szakmai stábját, akik szeretnék végleg leigazolni a középpályást. Gomes szerződése 2021-ig érvényes Barcelonában, kivásárlási ára 100 millió euró, de az Everton 25 és 30 millió euró közötti összeget kész ajánlani a luzitán középpályásért, amit valószínűleg elfogadnak majd Barcelonában.