Griezmann mégis érkezhet a nyáron?

Katalán és francia lapértesülések szerint igen

Az Atlético Madrid támadója, Antoine Griezmann a nyáron csatlakozhat az FC Barcelona együtteséhez. Katalán és francia értesülések is arról számoltak be, hogy a gránátvörös-kékek sportigazgatója, Éric Abidal meggyőzte a gall játékost, hogy csökkentse a fizetését, és Barcelonába tegye át a székhelyét.

Amint az ismeretes, a Barcelona újból háromgólos előnyről esett ki a Bajnokok Ligájából, a liverpooli fiaskó után pedig egyértelmű a katalánok célja: a tervezetthez képest alaposabban meg szeretnék erősíteni a csapatukat. Az már tény, hogy Frenkie de Jong érkezik az Ajaxból, és a hollandok másik tehetséges játékosa, Matthijs de Ligt is közel áll ahhoz, hogy a Barçába igazoljon a nyáron. Most pedig úgy tűnik, hogy a támadósor megerősítésére Abidalék Griezmannt jelölték ki.

Az előző szezon vége előtt szinte már tényként vette azt mindenki, hogy a francia támadó a katalánokhoz igazol, azonban végül az utolsó pillanatban érdekes körülmények között Griezmann meggondolta magát, és közölte, hogy marad az Atléticóban. Mindezek ellenére jelenleg bőven van már arra esély, hogy a 28 éves játékos mégis a Barcelonában kössön ki – aki egyébként 120 millió eurós kivásárlási árral rendelkezik.

Katalán és francia sajtóértesülések ugyanis arról számoltak be, hogy Griezmann az Atlético BL-ből való kiesése után újragondolta a jövőjét, mivel nem látta azt a fejlődést, amiben reménykedett. Ráadásul idén távozik a madridi gárda legendás védője, Diego Godín, ami őt is távozásra sarkallhatja. Ami a Barcelonát illeti, az elnökség természetesen nem vette jó néven sem a támadó végső döntését, sem azt, ahogy bejelentette azt a Piquével készített kisfilmben, ám a klubnál eléggé pragmatikusan kezelik a helyzetet – a Barçának a vártnál alaposabb vérfrissítésre van szüksége, Abidal pedig azután is kapcsolatban maradt a játékossal, hogy Griezmann a maradás mellett döntött.

A hírt mindenesetre illik fenntartásokkal kezelni, de nagyon úgy tűnik, hogy a világbajnok támadó visszatért a jelöltek közé, főleg azok után, hogy a Barçával korábban szóba hozott Jovic egyre távolabb kerül Katalóniától, ráadásul egyes hírek szerint éppen a Real Madridhoz tart. Nem utolsó sorban pedig Luis Suárez már a 33. életévében jár, és most esett át egy térdműtéten, vagyis mindenképpen kell egy klasszis támadó a katalánok keretébe.

*AKCIÓS termék: -37%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!