Kik távozhatnak a nyáron?

Vermaelen, Murillo és Boateng biztosan | Több játékosnak is kérdéses a jövője

Az FC Barcelona játékosainak nagy része már a nyári szüneten pihen, de néhányan izgulhatnak, hogy hol fogják folytatni a következő szezonban, mert jó pár katalán játékosnak kifelé áll a rúdja a csapatból. Ennek apropóján nézzük is meg, kik azok, akik jó eséllyel távozhatnak a nyáron.

Jasper Cillessen

A holland hálóőr valószínűleg távozni fog Barcelonából, de a klub csak jó ajánlat esetén válna meg a második számú kapusától. A katalánok mindenképpen 20 millió eurónál többet akarnak kapni Cillessenért, aki egy topcsapatban szeretne kezdőként játszani. Erre minden esélye meg is lesz a 30 éves kapuvédőnek, hiszen az előző két szezonban jó formát mutatott – amikor lehetősége volt rá.

Nélson Semedo

A portugál jobbhátvéd erősen gondolkozik a távozáson. A játékos ügynöke közölte a klubbal, hogy Semedo nincs megelégedve azzal, hogy a fontosabb találkozókon általában Sergi Roberto mögött van a rangsorban. Az Atlético Madrid szemet is vetett a játékosra, de a katalánok nem fogják elengedni Semedót, hacsak nem kapnak egy nagyobb összegű ajánlatot érte – ami biztosan több kell, hogy legyen 40 millió eurónál.

Samuel Umtiti

A francia középhátvéd a hétvégén egyértelműen fogalmazott: maradni akar. Amennyiben De Ligtet nem sikerül elhozni az Ajaxból, minden bizonnyal maradni is fog Umtiti, aki tavaly 2023-ig hosszabbította meg a szerződését. Abban az esetben viszont, ha De Ligtet sikerül leigazolni, a katalánok azon lesznek, hogy új csapatot találjanak a gall bekknek, és minél több pénzt tudjanak kapni érte, hiszen a térde még mindig kérdés, hogy milyen állapotban van.

Rafinha Alcántara

A mögöttünk hagyott szezon nagy részét térdszalag-szakadás miatt kénytelen volt kihagyni a középpályás, és a sérülékenysége miatt nehéz is lesz jó áron értékesíteni a játékost. Habár ősszel jó teljesítményt nyújtott, jó esély van arra, hogy már nem lép pályára gránátvörös-kékben Rafinha. A 26 éves középpályás szerződéséből már csak egy év van hátra, így szinte biztos, hogy 10 millió eurónál nem fognak érte többet kapni a katalánok.

Denis Suárez

A Barcelona meg fogja próbálni, hogy minél többet kapjon a 25 éves középpályásért, de ez nem lesz egyszerű feladat. Spanyolországból vannak érdeklődők, de a spanyol csapatok nem arról híresek, hogy két kézzel szórják a pénzt. Rafinhához hasonlóan Denis Suárezért sem fognak kapkodni a csapatok, és valószínűleg 10 millió eurónál nem is fog sokkal többet kapni érte a katalán klub.

André Gomes

A portugál játékos jó szezont tudhat maga mögött az Evertonnál. A jó teljesítményére több Premier League-csapat is felfigyelt. Két éve 35 millió euróért érkezett Gomes Katalóniába, és közel ekkora összegű ajánlatot várnak érte az angol csapatoktól Abidalék. Erre minden esély meg is van, hiszen az Everton például nem szokott elfordulni a drága igazolásoktól sem.

Iván Rakitic

Umtitihoz hasonlóan a horvát középpályás is világossá tette, hogy nem akar távozni, amivel minden bizonnyal Valverde is egyetért. Azonban Rakitic továbbra is várja az új szerződését, Bartomeuék viszont nem siettetnék ezt ennyire. A Barcelona ha kap legalább egy 50 millió eurós ajánlatot a 31 éves játékosért, nem fogja minden áron marasztalni. Nehéz helyzet.

Philippe Coutinho

Coutinho pocsék szezonon van túl, a brazil másfél éve rekordösszegért érkezett, de közel sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A hírek szerint nem is boldog Barcelonában, így mindkét fél érdeke az lehet, hogy gyorsan cselekedjenek, és megoldják az ügyet. A legvalószínűbb úti cél újfent a Premier League lehet, ahonnan a katalánok legalább 100 millió eurós ajánlatot várnak.

Malcom

A Barcelona több ajánlatot is kapott már a játékosért. Többek között az Arsenal és a Tottenham is érdeklődik a brazil szélsőért. Arra viszont kevés esély mutatkozik, hogy Coutinho és Malcom is távozik a katalánoktól, mert akkor viszonylag kevés támadó maradna a csapatnál. A fiatal támadóért legalább annyit szeretne kapni a Barça, mint amennyiért érkezett egy éve – 40 millió eurót.