Griezmann: a Barça tárgyalna, az Atlético elutasít mindenféle egyezkedést

A katalánok részletekben fizetnének | Az Atlético állítja: már márciusban megszületett az egyezség

 

Villámgyorsan reagált is az Atlético Madrid egyesülete Josep María Bartomeu elnök azon szavaira, mellyel a katalán sportvezető megerősítette, hogy a Barça tárgyalni próbál a madridiakkal a francia Antoine Griezmann leigazolása ügyében. A fővárosi válasz a kommüniké alapján azonban nem csak tárgyalásstratégiai okokból elutasító, hanem az Atlético érezhetően elvből sem akar már egyezkedni a Barçával.

Május 14-én Griezmann bejelentette, hogy elhagyja az Atléticót. Utána a tudomásunkra jutott, hogy már két nappal a Juventus elleni BL-visszavágó előtt jutott egyezségre a Barçával. A kapcsolatfelvétel pedig már február közepén megtörtént. Ami pedig Bartomeu elnök mai szavait illeti, valóban volt egy találkozó a két fél között, melyben a Barcelona a kivásárlási összeg részletekben történő fizetését kérvényezte tőlünk. Természetesen a válaszunk negatív volt, hiszen mind a játékos, mind a Barcelona magatartása nélkülözött mindenféle tiszteletet a klubunk felé

Így szól a közlemény első fele, a másodikban pedig még hozzáteszi az Atlético, hogy egyrészt várja Griezmannt az előszezonra, másrészt pedig mélységes felháborodásának ad hangot a Barcelona vezetőinek a viselkedésével kapcsolatosan, mellyel nem csak a fővárosi egyesületet, de annak szurkolóit is megsértették a katalán sportvezetők.

Amint az ismeretes, Bartomeu elnök a pénteki sajtótájékoztatóján, melyen Jordi Mestre alelnök távozása mellett számos aktualitást érintett, elárulta, hogy a héten megtörtént az első kapcsolatfelvétel a Barcelona és az Atlético között Griezmann ügyében. A katalánok elnöke ennél többet nem árult el, ám valószínűleg arra ő sem számított, hogy az Atlético ilyen gyorsan és ráadásul hivatalos úton reagál majd a szavaira.

A fentiekből tehát hivatalossá vált, hogy a Barcelona akarja Griezmannt, ám a financiális lehetőségei korlátozottak, ezért nem egy összegben, hanem részletekben szerette volna törleszteni a francia átigazolási díját. Erre azonban jelenleg nagyjából zéró esély mutatkozik, ugyanis az Atlético vezetését szemmel láthatóan nagyon felbőszítette az, hogy a katalánok – habár hivatalosan ezt cáfolják – már a télen elkezdtek egyezkedni a világbajnok játékossal egy esetleges klubváltásról.