Griezmann: az utolsó próbálkozás az Atléticóval

Pénteken mutathatják be

Az Atlético Madrid bár egy kiadós közlemény formájában kifejezte megvetését Antoine Griezmann és az FC Barcelona vezetésének etikai magatartásával kapcsolatban, azért Josep María Bartomeu és a klubvezetés többi tagja nem vonul vissza és egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy tárgyalás útján hozza el Griezmannt Madridból.

Az alap helyzet nem változott sokat, csak megerősítést nyert az elmúlt napokban. Bár a Barcelona vezetése is erősen megosztott abban a tekintetben, hogy egyáltalán leigazolják-e Griezmannt. A szurkolók részéről sem övezi egyértelmű konszenzus az ügyet – főleg a francia tavalyi döntése és az egész ügy kezelése miatt.

Ezzel együtt a Barcelona vezetése még egy tárgyalást kezdeményez Griezmann miatt, még akkor is, ha túl sok reménye nincs arra, hogy bármit elérhet az Atléticónál, mely nem csak anyagi, hanem büszkeségi kérdésnek is tekinti, hogy bármilyen szinten megkönnyítse a támadó távozását.

A megállapodás egyedüli kulcsa Nelson Semedo felajánlása lenne mint cserealap, ám őt a klubvezetés nem kívánja elengedni, még úgy sem, hogy maga a futballista egyértelműbb főszerepet szeretne kapni a jövőben – akár távol Barcelonától.

Az Atlético ráadásul edzésre rendelte Griezmannt, akinek továbbra is fizeti a csillagászati fizetését, bár az nyilvánvaló, hogy játszani ő már nem fog az Atléticóval. Így ha a Barcelona meg akarja kímélni a futballistát attól a megaláztatástól, hogy egy ilyen közlemény után Griezmannak meg kelljen jelennie az Atlético Madrid edzésén vasárnap, akkor vagy nagyon gyorsan meg kellene állapodnia az Atléticóval, vagy ha ez nem sikerül neki, akkor ki kell fizetnie a 120 millió eurós kivásárlási árat. Csak zárójeles megjegyzés, hogy Griezmannak még járna néhány nap szabadság, mert június 11-én még volt mérkőzése a francia válogatottal és 30 napos vakáció jár mindenkinek.

A Barcelona tehát ha nem is ér el mást tárgyalások útján, akkor ki fogja fizetni ezt az összeget Griezmannért, szerdán jelentheti be az átigazolást és pénteken lehet a bemutatása. Így Griezmann július 15-én ott lenne a Barça első edzésén és utazna a csapat ázsiai és amerikai túrájára is.