Valdés az ifi csapat élére térhet vissza

Beszélt már Bartomeuval | A B csapatnál Pimienta edző helye biztos

Víctor Valdés közel áll ahhoz, hogy edzőként térjen vissza a nevelőklubjába, ahol a játékoskarrierje alatt megannyi nagy sikert átélve az egyesület történelmének egyik legnagyobb kapusává nőtte ki magát. 

Ahogy arról már beszámoltunk, Josep María Bartomeu elnök elárulta, hogy folynak az egyeztetések Víctor Valdés visszatéréséről. A klub egyik legsikeresebb hálóőre még 2014-ben hagyta el a klubot, játszott többek között a Manchester Unitedben is, a mögöttünk hagyott idényben viszont már edzőként dolgozott. Valdés ugyanis a madridi Moratalaz együttesét irányította az elmúlt szezonban, méghozzá eléggé sikeresen: bajnok lett az ifjúsági gárdával.

Az, hogy melyik csapatot veszi majd át a nyártól Valdés, azonban egyelőre kérdőjeles, hiszen a katalán egyesületnél az elmúlt héten mondott le Jordi Mestre sportszakmai alelnök, a pozícióját maga Bartomeu elnök vette át, aki egy kis időt kért ahhoz, hogy konkrétumokkal szolgáljon az utánpótláscsapatok kapcsán.

Ha a klub korosztályos csapataira tekintünk, egy dolog biztosnak tűnik: a B gárdát vezető Garcia Pimienta tréner helye biztos. A B csapat ugyanis a harmadosztály 8. helyén végzett, Pimienta pedig mindvégig hű maradt a Cruyff által lefektetett játékstílushoz, a játékosok fejlesztésére helyezve a hangsúlyt. Maradnak tehát az ifjúsági csapatok, ahol az ifi ‘B’ eredményesebb szezont zárt, ez pedig a madridi ‘MARCA’ sportnapilap szerint döntő lehet abban, hogy Valdés végül az ifi ‘A’ csapat irányítását vegye át.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!