Hivatalos: Valdés visszatér, az ifi ‘A’ csapatát veszi át

2020-ig ír alá | Opcionálisan egy évvel meghosszabbítható a kontraktus

 

Az FC Barcelona történelmének egyik legjobb hálóőre, Víctor Valdés, aki tavaly kezdte meg az edzői pályafutását, visszatér Katalóniába, és a nyártól átveszi az ifjúsági ‘A’ együttest, mely a ‘Juvenil A’ névre hallgat. 

A katalán egyesület péntek kora délután jelentette be a hivatalos honlapján, hogy a klublegenda Víctor Valdés lesz az ifi ‘A’ csapat új vezetőedzője, miután a felek délelőtt aláírták a papírokat. Valdés megbízatása első körben 2020. júniusáig fog szólni, a kontraktusba pedig belefoglaltak egy opciót, mely alapján a szerződés további egy évvel meghosszabbítható bizonyos feltételek teljesülése esetén. A feltételekről nem közölt információkat a klub.

A szerződés szignózásánál jelen volt az egyesület részéről Silvio Elías, a klub profi utánpótlásáért felelős igazgatója, illetve Jose Mari Bakero és Guillermo Amor, az egyesület professzionális utánpótlásáért felelős menedzserei. A ‘Juvenil A’ július 29-én kezdi meg a felkészülést az új szezonra, augusztus 27-én pedig az Ajax ellen felavatja a Johan Cruyff Stadiont – immáron Víctor Valdésszel a partvonal mellett.

Amint az ismeretes, Josep María Bartomeu elnök a holland Frenkie de Jong bemutatásán árulta el a közvéleménynek, hogy Valdés a visszatérés küszöbén áll, miután a felek felvették egymással a kapcsolatot. A legendás hálóőr, aki a pályafutása során 539 tétmeccsen védte a gránátvörös-kékek hálóját, 2018 nyarán kezdte meg edzői karrierjét, első évében pedig rögtön bajnoki címet szerzett a madridi Moratalaz ifi csapatával.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!