Abidal Dembéléről: „Nagyon csalódottak vagyunk Ousmane miatt”



Ismert a történet, hogy Ousmane Dembélé a múlt pénteki Athletic Club elleni bajnokin megsérült, baj lett volna már ez is, de az még jobban, hogy a francia annyira nem kezelte helyén az ügyet, hogy még a másnapi vizsgálatokon sem jelent meg.

Pedig ezt már pénteken jelezték neki a klub orvosai, ennek ellenére nem ment el a vizsgálatokra. Dembélé tavalyi leghíresebb kihágása az volt, hogy kihagyott egy edzést, és órákon át el sem lehetett érni. Ezek után már voltak beszélgetések a klub vezetői és a játékos ügynöke, Moussa Sissoko között, ez ismétlődött meg most.

A Catalunya Radio megtudta, hogy Eric Abidal pénteken újra találkozott a menedzserrel, a találkozó tényét a Marca is meg tudta később erősíteni. A megbeszélés kifejezetten feszült hangulatú volt, a fő üzenete pedig az, hogy a klub nagyon csalódott Dembélé hozzáállása miatt, aki újfent nem úgy járt el, ahogyan az bármilyen profi játékosnak kötelessége lett volna. Az is kiderült, hogy a klub nem ró ki pénzbüntetést Dembélére, bár erre meg lenne a lehetősége.

A Barcelona vezetésének csalódottsága persze legalább ennyire a sérülés ténye miatt is van, hiszen Dembélé továbbra is rendkívül sérülékeny, és ha ez így marad, az alapjaiban teszi lehetetlenné, hogy a támadóból valaha igazán meghatározó futballista váljon. És most, amíg a Neymar-ügy tart, ezek az események még inkább erősítik azokat a hangokat, hogy a Barcelona jobban járna, ha Dembélén megpróbálna túladni, és visszahozni Neymart, aki ugyan szintén sérülékeny, de legalább Barcelonában nem voltak magatartásbeli problémái.