Neymar-ügy: beletőrödtek, vége

Nem tér vissza

Neymar nem tér vissza a Barcelonába a hétfőn záruló nyári átigazolási időszakban, ez már majdnem biztosan kijelenthető. Ebbe most már Neymar is beletörődött, a Barcelona alighanem már korábban így tett. A Barça hiába tett korábban számos ajánlatot, javaslatot a párizsiaknak, ők végül egyiket sem fogadták el, nem mutatkoztak rugalmasnak, hogy megegyezzenek.

Így most már maga Neymar is jelezte a PSG felé, hogy marad a klubnál – még egy évet legalább. A L’Equipe szerint Neymar maga is beleadott volna az átigazolása összegébe 20 millió euró erejéig, de ez is kevés lett volna ahhoz, hogy a PSG-vel megegyezés szülessen, így végül nincs átigazolás, Neymar pedig marad. Ugyan még lenne hátra két nap az átigazolási időszakból, de annyira távol állnak az álláspontok egymástól, és annyira összetett transzferről van szó, hogy megegyezésre nincs esély.

A fő probléma, hogy a PSG nem tágított attól az elképzelésétől, hogy legalább 150 millió eurót akar a brazilért, mellette pedig további játékosokat, akikkel együtt az átigazolás értéke meghaladta volna a 250 millió eurót is. Úgy is fel lehet fogni, hogy a Barcelona nem rendelkezett elegendő pénzzel az átigazoláshoz, de úgy is, hogy a PSG nem akarta elfogadni, hogy Neymar ebben a pillanatban nem ér annyit, mint két évvel ezelőtt.

A végeredmény az, hogy Neymarnak és a Barcelonának is újra kell építenie a saját kapcsolatait. Neymarnak a PSG-vel kell megbékélnie, mert egy év is hosszú idő, a Barcelonának pedig azokkal a játékosokkal illene tisztáznia a történteket, akiket csereként felajánlottak a PSG-nek. Különös tekintettel Dembélére és Rakiticre, bár ez utóbbinak a távozása még így sem zárható ki az átigazolási időszak utolsó napján.