A Barça eladhatja Todibót

Nagy ígéretnek hozták Toulouse-ból, nem került két millió euróba sem, de az ígéret egyelőre ígéret is maradt – vagy legalábbis Ernesto Valverde keze alatt nem tudta megmutatni a francia Jean-Clair Todibo, hogy miért tartották nagy vételnek.

Mert úgy igazolta a Barcelona, hogy ő lehet a jövő megoldása a középső védő posztra, és igyekeznie is kellett, hogy meg tudja előzni a Juventust. Mi több, a klubnál majd’ mindenki meg van győződve arról, hogy Todibónak nem mindennapi adottságai vannak, azonban mégsem tudott számot tevő játéklehetőséget kiharcolni magának. Emellett kisebb probléma, de szintén tény, hogy magatartásbeli problémái voltak a klubnak vele is, még ha nem is olyan mértékben, mint mondjuk Dembélével.

Todibo maradhatott a klub első csapatában a nyáron, nem adták kölcsönbe, de játéklehetőséget azóta sem kap, most pedig már erősebbek azok a hangok a klubon belül, hogy a B csapatból érkező Ronald Araújónál nagyobb haszna lenne az esetleges játékperceknek Piqué és Lenglet mögött. Magyarán inkább Araújót favorizálják a klubvezetők, hosszabb távú megoldásnak, nagyobb ígéretnek tartják szemben Todibóval.

Ezzel párhuzamosan a Barcelona már hetekkel ezelőtt beszélgetéseket kezdett a Bayer Leverkusennel a játékos kölcsönadásáról vagy eladásáról, és ezek a beszélgetések a jelek alapján eredményre vezethetnek. Még korai végeredményről beszélni, de a Leverkusent érdekli Todibo, fizetne a játékjogáért hozzávetőlegesen 10 millió eurót, és belemenne abba, hogy a Barcelona visszavásárlási opciót tartson fenn a maga számára – arra az esetre, ha Todibo karrierje úgy alakulna, hogy az a Barcelonának is érdekes.

Ha a tárgyalások konkretizálódnak, akkor a téli átigazolási időszakban Todibo elhagyhatná a Barcelonát.

Hazavinnéd a Camp Nou-t? Megveheted, összerakhatod, gyönyörködhetsz benne. Irány a shop!