Pérez közel a távozáshoz – Romába igazolhat

Pénteken este az Onda Cero ‘El Transitor’ című műsora hozta nyilvánosságra, hogy Carles Pérez távozhat a Barcelonától már a téli átigazolási időszakban – várhatóan nem kölcsönben, hanem véglegesen.

A saját nevelésű támadó az idei szezon elején kapott főként sok lehetőséget Ansu Fatival egyetemben, később aztán jóval kevesebbet játszottak mindketten. Azonban a tehetségét bizonyította, a klub új szerződést is kötött vele 2022-ig, és most, hogy újból kevés egészséges támadó volt, kapott esélyt a bizonyításra.

Azonban Quique Seitén a kiszivárgott hírek alapján nem számol vele, nem győzte meg az eddigi edzéseken és meccseken, és közölhette is vele, hogy ha marad, kevés lehetőséget kapna a Barcelonában. Ebben az is benne lehet, hogy a közeljövőben visszatérhet sérüléséből Ousmane Dembelé, aki az edző várakozásai szerint még kevesebb bizonyítási lehetőséget hagyna Péreznek.

A támadó a Romához állhat közel, mely már a jelenlegi átigazolási időszakban leigazolná. A Barcelona visszavásárlási opciót várhatóan fenntartana a maga számára, ha elengedi Pérezt. Pérez távozása mellett nem lehet kizárni, hogy esetleg mások is távozni próbálnak meg a januári átigazolási időszak végén, ha úgy ítélik meg, hogy Setién edző érkezése számukra inkább kedvezőtlen.