Trincão 31 millió euróért nyártól a Barçáé

A Barcelona pénteken lezárta és hivatalossá tette a portugál Francisco Trincão átigazolását. A transzferről korábban szinte semmilyen hír nem került ki korábban, Trincão az SC Bragából igazol a Barçába.

Trincão annak az 1999-es születésű portugál generációnak a tagja, melyben ott van például Joao Félix (Atlético Madrid), Gedson Fernandes (Tottenham) vagy Rafael Leao (AC Milan). Ő személy szerint legutóbb december 29-én töltötte be a 20. életévét.

Posztja szerint leginkább szélső támadó, kiváló a bal lába, de nem klasszikus szélső, hanem befelé cselezve szeret közeledni az ellenfelekhez.  Abel Ferreira, aki 16 évesen először lehetőséget adott neki a Braga Ifi csapatában, úgy nyilatkozott róla, hogy “nagyon fiatal, de az elképzelései már nagyon letisztultak. Mindig arra törekszik, hogy fejlődjön, és tele van ambícióval.”

Trincão a szezonból hátralévő fél évet még a Bragában tölti, ezt követően, júliusban csatlakozik majd a Barcelonához, mely 31 millió eurót fizet érte, a kivásárlási ára pedig 500 millió euró lesz. A szerződése 2025 júniusáig szól majd.