Braithwaite a Barça új csatára – Hivatalos

Martin Christensen Braithwaite csütörtökön hivatalosan is a Barcelona új játékosa lett – külön engedéllyel a La Ligától átigazolási időszakon kívül. A dán támadóért 18 millió eurót fizet a Barcelona a Leganésnek azzal, hogy kifizeti a kivásárlási árát.

A futballista új szerződésében már 300 millió eurós kivásárlási ár szerepel majd – ami annak tükrében megmosolyogtató, hogy a Transfermarkt szerint a piaci értéke 10 millió.

Braithwaite 4 és fél évre ír alá a Barcelonával, tehát ugyanúgy hosszabb szerződést kötött vele a klub, mint egy megszokott igazolás esetében másokkal. Braithwaite az idei szezonban eddig 8 gólt szerzett a Leganés színeiben 23 mérkőzésen, minden meccsen kezdő volt. Ez meglepő lenne, ha a továbbiakban is így maradna a Barcelonában, azaz aligha lesz mindig kezdő, de hétvégén mindenesetre már bizonyíthat az Eibar ellen.

A beszámolók szerint  azért rá esett a lehetőségek közül a klub választása, mert a számba jöhető támadók közül ő volt a leginkább sokoldalú, és mivel még 28 éves, nincs is a pályafutása végén. Alapvetően középcsatár, de bevethető előretoltabb középpályásként is és a szélen sem érzi rosszul magát.

Kérdés, hogy a gyakorlat mit hoz majd, mennyire és mire tudja majd hasznosítani Setién edző Messi, Griezmann és Ansu Fati mellett.