Arthur a Lautaro transzferről: „Csak a Barçára gondolok”

Miután az olasz és a spanyol sajtóban is napi téma Lautaro Martínez esetleges átigazolása a Barcelonához, az is egyre inkább szóba kerül, hogy milyen játékosok kerülhetnek bele az üzletbe cserealapként. Arthur nem tartozik majd közéjük.

Ezt attól függetlenül is le lehet írni, hogy mit nyilatkozott a brazil a La Gazzetta dello Sportnak. Mert a Barcelona vezetése számít Arthurra, és azon kevesek közé fog tarozni a következő átigazolási időszakban, akik nem eladók semmiképpen. Nem mintha ne lehetne hibát találni Arthur barcelonai életútjában, mert a folytonosságot, a nagyobb stabilitást egyelőre nem sikerült megtalálni benne, de az tény, hogy több társához képest feltétlenül inkább azok közé tartozik, akikre lehet építeni.

A Gazzetta pedig azért kért tőle beszélgetést, hogy lássa, vajon nyitott lenne-e egy cserére, és váltana-e, hogy az Inter játékosa legyen. Így ugyanis ő jó eséllyel bekerülhetne a várható Lautaro Martínez transzferbe – amit már jó ideje tervezget a Barcelona. És annyiból nagyon jogos az újságírói felvetés, hogy a Barcelona erősen rá van arra szorulva, hogy cserealapként be tudjon vetni játékosokat az átigazolásba, így csökkentve a pénzben fizetendő részt. Ez reális, de várhatóan nem Arthurral.

Maga a brazil pedig így kommentálta a lehetőséget.

“Büszkeséggel tölt el, hogy a nevem szóba került egy olyan nagy és jegyzett klubnál mint az Inter, mely egy neves edzővel és egy figyelemre méltó játékoskeretről is bír. Ugyanakkor ebben a pillanatban a gondolataim kizárólag a Barcelona körül forognak. Nagyon jól érzem magam a klubnál és a városban is. Őszintén úgy gondolom, hogy még hosszú évekig gránátvörös-kékben maradok.”

“Úgy érzem, jól beilleszkedtem. Egyre jobban vagyok, mind fizikálisan, mind a csapatjátékot tekintve. Most ezt az időszakot kihasználom arra, hogy teljes mértékben gyógyuljak fel, és azt kívánom, hogy minél hamarabb térjenek vissza a sorozatok, hogy küzdhessünk az előttünk álló célokért. Most csak erre gondolok.”