Umtitit eladnák, de vajon ki ad érte 40-45 milliót?

Samuel Umtiti első éveiben lehengerlő teljesítményt nyújtott, és úgy tűnt, benne Gerard Piqué utódját is megtalálta a Barcelona. Ám a sérülések megtörték a francia bekk teljesítményét, a sérülések szokatlan kezelése talán szintúgy. Most nyáron a Barcelona túladna rajta.

De nagyon nem biztos, hogy sikerülni is fog. Umtiti ebben a pillanatban nem sérült, ami nagy szó, és az is fontos, hogy a sok sérülése ellenére maradtak olyan klubok, akik leigazolnák. Elsősorban a PSG és angol klubok jöhetnek szóba első körben, de minden nagyon a gazdasági helyzet és pénzügyi lehetőségek függvénye lesz.

A dolog érdekessége, hogy Setién edző számított Umtitire, többet is játszatta, mint Lenglet-t, ám a klub vezetői nem osztják azt az álláspontot, hogy Umtiti jobb megoldás lenne, mint Lenglet. Nem csak azért, mert Umtiti sérülékeny, hanem mert nyilvánvaló mindenki számára, hogy Umtiti már nem ugyanaz a játékos, aki volt a sérülései előtt. Ez különösen a sebességében nyilvánul meg. Hogy emögött az áll, hogy egyáltalán bajok voltak a térdével, vagy az, hogy nem engedte megoperáltatni magát és inkább konzervatív kezelésekben gondolkozott, nem lehet kívülről megmondani.

Umtitinek 2023-ig van érvényes szerződése, a tervezett eladásával néhány gond azonban akad. Az egyik, hogy ő maga egyáltalán nem biztos, hogy távozni akar, különösen nem úgy, hogy Setién edző még alkalmazta is kezdőként. Eddig ugyanúgy nagyon nem akart távozni, amikor ez szóba került. A második ok pedig, hogy a Barcelona legalább 40-45 millió eurót szeretne érte kapni, azt pedig most nem igazán lehet megmondani, hogy akad-e majd klub, aki fizet érte ennyit.

Mindenestre a Barcelonának feltétlenül szüksége lenne az eladásra, hogy bevételekhez jusson, amiből vásárolni is tudna majd, mert a klub gazdasági helyzete eladások nélkül aligha engedi majd, hogy több sztárjátékos is a Camp Nouba kerüljön.