A Barça akár kölcsön is adná Umtitit, csak szabaduljon a bérétől

Már napokkal ezelőtt is téma volt, hogy a Barcelona örömmel eladná Samuel Umtitit a következő átigazolási időszakban, de ezért cserébe elvárna egy figyelemre méltó, 40-50 millió eurós ajánlatot. Úgy néz ki, hogy ennél lejjebb is adnák a Barcelona vezetői.

A helyzet ugyanis jóval súlyosabb Umtiti kapcsán, és némileg független is a teljesítményétől. Teljesen nem, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben a Barcelonának sokkal jobban fáj olyanokat a keretében tudnia, akik nem húzóemberek, ám nagyon sokat keresnek. És Umtiti esete ilyen.

Umtiti 2018-ban, még a sérülései előtt olyan szerződést alkudott ki a Barcelonából, amilyet akart, mert a klub rettegett attól, hogy távozni fog az akkor nagyon alacsonyra szabott, 60 millió eurós kivásárlási árával a Manchester Unitedbe. Ezt követően kapott egy évi 8 millió eurós fizetést az új szerződésével, majd jöttek a sérülések, és a teljesítménye visszaesett.

Most is akadnak érdeklődő klubok, akik adott esetben megvennék Umtitit, de az kizárható, hogy most ki tudnák fizetni a 40-50 millió eurót. A Barcelonának azonban nagyon fáj, hogy Umtiti sztár védőjátékosokhoz passzoló bért kap, közben pedig csak tartalék. Ezért egyre inkább kezdenek megbarátkozni azzal a gondolattal a klubnál, hogy Umtitit akár kölcsön is adnák.

Így a Barcelonának nem kellene kifizetnie ezt a bért, és ugyan nem kapna azonnal átigazolási díjat a franciáért, ennek a reménye azért megmaradna. És főleg felszabadítana egy jelentős összeget a bértömegéből.

Ha már kölcsönökről van szó, természetesen a cél az lenne, hogy a kölcsönhöz tartozna egy kötelező vásárlási opció is 2021 júniusára, amikor Umtiti egy előre meghatározott összegért elhagyná a Barcelonát. Ez lenne a biztos megoldás, de a piac dönti majd el, hogy mennyire reális ez az elképzelés a járványt követő időszakban. 

És itt jön azért egy nagy kérdőjel: ha ilyen, kötelező vásárlási opcióval kiegészített kölcsönt nem sikerül elérni, akkor vajon megéri-e a Barcelonának kölcsönadni és megszabadulni Umtititől, mert az ő távozásával viszont nyilvánvaló, hogy középső védőt is kellene igazolni…

Iskolába, óvodába, sportoláshoz, de a mindennapokra is ez a legjobb  megoldás! 100%-ig hivatalos, 100%-ig Barçás!