Barça – Pjanic ügy a láthatáron?

Arról szinte közmegegyezés van, hogy minden klub előnyben fogja részesíteni ezen a nyáron a játékoscseréket, szemben a pénzköltéssel. A Barcelonánál sem lesz másként, lehet olyan játékos és klub, aki jobban passzol a képbe, mint a többi lehetőség.

Legalább most még ez igaz jó néhány olasz, spanyol és katalán sajtótermék szerint Miralen Pjanicra és a Juventusra. A transzfer esélyét az EuroBarça egyelőre hozzájuk képest kevésbé tartja reálisnak, de az persze igaz, hogy ebben elsősorban a klubvezetőknek kell hinniük.

Az első és legfontosabb érv, hogy a Juve és a Barcelona is nagyon szeretne cserével és nem pénzt költve erősíteni. A Juventus tud választani Barcelonában olyan játékosokat, akik érdeklik, és a Barcelonát is érdekli Pjanic. A bosnyák futballista mellett az szól, hogy nagyon tapasztalt játékszervezető, 9 éve játszik Olaszországban, ebből 4 éve a Juventusnál. Ritkán sérült, nagyon odafigyel az edzéseire, az állapotára, jó mentalitású profi.

Ellene szól ugyanakkor, hogy bár elismert középpályás, azért világsztárnak nem lehet nevezni, és már túl van pályafutása csúcsán. Elmúlt 30 éves, ami abban az esetben talán nem nagy baj, ha egy fiatal csapatba érkezik, de a Barcelonánál ez pont nem teljesül. A Barça gerince, és jó néhány meghatározó játékosa elmúlt 30 éves: Alba 31, Busquets 32 lesz nyáron, Messi és Suárez 33, Piqué szintén 33 évesek.

Természetesen igaz, hogy akadnak a keretben fiatalok, de a terhek fő cipelői, az adott csapatrészek húzóemberei inkább ők. Ez pedig azért probléma, mert olyan fiatalokra lenne szükség, akik vezéregyéniségekké válhatnak az adott csapatrészben. Pjanic esetében nem kizárható mindez, de hosszú távon nem jelentene megoldást az érkezése.

És aki vagy akik távoznának Torinóba, ha körvonalazódik az ügy?

Felmerült eddig Arthur, Semedo, Sergi Roberto és Rakitic neve, közülük a legkisebb esély az előbbire távozására van, de mind a négy lehetőségre lehetne találni érveket, hogy miért nem esélyes egy ilyen irányú váltás. És persze fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy Pjanic vajon jobb megoldás-e a középpályás posztok egyikére, mint a Barcelona jelenlegi középpályásai?

Ezen a ponton az ügy még nem előrehaladott, de ötlet szintjén biztosan szóba került már a kluboknál. Sok mindenen múlik még, hogy végül ebbe az irányba mennek-e Torinóban és Barcelonában.

A legszebb Barçás labdát keresed? Itt és most megtaláltad!  Irány a shop!