Fordulat a Semedo-ügyben, mégis hosszabbíthat a Barçával

Az elmúlt hónapokban a terítéken volt a portugál távozása, de most teljesen megváltozott a helyzet

Nélson Semedo szerződését a Barcelona már pár hónappal ezelőtt szerette volna meghosszabbítani, ám akkor megszakadtak a tárgyalások, mert Semedo ígéretes ajánlatokkal bírt, a Barça pedig nem akart csillagászati fizetést adni neki. És minden az átigazolás felé húzott.

Az elmúlt hónapokban így felmerült annak a lehetősége is, hogy a portugál jobbhátvéd belekerül egy csere üzletbe akár olasz klubokkal akár a Man., Cityvel. Ám Semedo érdekes módon nem volt vonzó végül sem a Juventusnak – akik mindenképpen Arturt kívánták – , és olyan nagyon nem vonzó az Internek sem. Ha a Manchester Cityhez ment volna, akkor a Barcelonába Cancelo érkezett volna cserébe. Ám később a manchesteri kékek sportigazgatója, Txiki Begiristain kizárta Semedo érkezését és nem akart Cancelo távozásáról beszélni.

És mivel azok az ajánlatok, amiket a legjobbnak tartotta a játékos ügynöke, Jorge Mendes és Semedo maga, nem konkretizálódtak, előterbe került újra, hogy hosszabbítsanak a Barçával. Semedo 2017-ben érkezett a Barcelonához 35, 7 millió euróért a Benficától és 2022 nyaráig írt alá. És illik kijelenteni, hogy ez a transzfer bevált, Semedo ma már egyértelműen a csapat elsőszámú jobb hátvédje, aki a csapat átlagnál általában idén is jobban teljesített.

Jelenleg a katalánok ezt a kontraktust szeretnék meghosszabbítani 2025-ig. A 26 esztendős játékos kivásárlási ára csupán 100 millió euró, ami a legkevesebb a csapatban – a szerződéshosszabbítás esetén ez a záradék is megváltozna.

Összességében ma már inkább azt lehet elmondani, hogy a Barça jól halad Semedo szerződésének meghosszabbításával, ma már inkább arra van esély, hogy a portugál maradni fog a klubnál.

***