A Barça eladná Umtitit, de ő maradni akar

Kérdéses az is, mikor épülhet fel a sérüléséből

A Barcelona a következő szezonban már nem számítana Samuel Umtitit szolgálataira, azonban ő semmiféleképpen nem szeretne távozni. Szeretné kitölteni a 2023-ig szóló szerződését – igen magas fizetésért. 

Az egyik csapatrész, amelyet a katalánok megszeretnének erősíteni az a védelem. A sportvezetés már tervezi, hogy hogyan lehetne megerősíteni a csapatot hátul. Az első döntés az, hogy Samuel Umtiti nem lenne a Barcelona játékosa a következő szezonban. A francia világbajnok nem felel meg a Barça elvárásainak és a klub elviekben már tájékoztatta, hogy elszeretnék adni.

A különböző lehetőségeket megvizsgálva Olaszország lenne az egyik legkedvezőbb Umtiti számára. Umtiti egykor remek volt a Lyonban, majd Barcelonában is óriási erősítést jelentett, ám a szerződés-hosszabbítása után jöttek a sérülései, és azzal, hogy nem engedte megoperálni a térdét, ezek továbbra is fennállnak. Most is sérült, és egyáltalán nem biztos, hogy pont a sérülése miatt a Barcelona el tudja adni. De a remény szerint Olaszországban a kevésbé dimanikus labdarúgás miatt nem lenne kitéve akkora veszélynek a lába.

Samuel Umtiti esetleges eladásának a legnagyobb győztese Clément Lenglet lenne. Lenglet amikor lehetőséghez jutott, akkor megragadta az alkalmat és ezzel a kezdőcsapat egyik alapemberévé vált. Esetében a klub nagyon elégedett a teljesítményével és már a szerződése meghosszabbításán gondolkoznak.

A Barcelona védelmének két alapembere ebben a pillanatban Piqué és Lenglet, de Umtiti távozásával Araujo is több játéklehetőséghez juthatna majd a jövőben, akit jövőre már elképzelhető, hogy az első csapathoz rendelnének, így ő lenne az egyik helyettese Piquének és Lenglet-nek. Továbbá a katalánok célpontja átigazolási szempontból az egykor saját nevelésű, de most a Man. Cityben játszó Eric Garcia, akit megpróbálnának visszacsábítani legkésőbb jövő nyáron.

A Mundo Deportivo értesülései szerint viszont Umtiti csak a visszatérésére koncentrál, a lehető leghamarabb fel akar épülni, hogy a Bajnokok Ligájában már a csapat rendelkezésére álljon, de ha ez nem lehetséges, akkor a következő idényben. Umtiti szerződése 2023 nyaráig érvényes és ezt szeretné is kitölteni. Umtiti 2018-ban írta alá a szerződéshosszabbítását és ezzel a fizetése is óriásit ugrott felfelé. A játékos mindenáron Barcelonában szeretné folytatni, kérdéses, hogy sikerülhet-e meggyőzni egy klubváltásról. És akkor még a sérülésével járó kockázatokról nem is szóltunk, amik önmagukban is ellehetetleníthetnek bármilyen átigazolást.

***