Arthur nem kíván többet Barça mezben játszani

A játékos jelenleg Brazíliában tartózkodik és már nem is akar visszatérni Barcelonába

A Barcelona összes játékosa visszatért hétfőn a klub edzőközpontjába az ötnapos pihenőt követően hogy elvégezzék rajtuk a koronavírus tesztet, Arthur Melo azonban nem jelent meg. A középpályás jelenleg Brazíliában tartózkodik és már nem is szeretne többet pályára lépni a katalánoknál – szándékát közölte a klubbal is.

Miután hivatalossá vált az Arthur-Pjanic transzfer, a Barcelonának meggyűlik a baja Arthur Meloval. Pjanic továbbra is meghatározó játékosa a Juventus együttesének és nagyon sokat is van játékban, Arthurral viszont pont ennek az ellenkezője történik. A brazil nem kapott játéklehetőséget Quique Setiéntől a spanyol bajnokság utolsó fordulóiban és nem hajlandó a csapat edzésein sem megjelenni a továbbiakban.

A Diario Sport értesülései szerint Arthur fellázadt a Barcelona ellen és hiába állja a klub még mindig a fizetését, egyszerűen nem hajlandó többet pályára lépni a Barcelona színeiben – így valószínűleg a Bajnokok Ligájában sem számíthatna már rá Setién.

A fent említett forrás szerint a 23 esztendős labdarúgó először Ibizára, majd Brazíliába utazott, ahonnan közölte a döntését a Barcelona vezetői felé. Ezt azonban a Barça sem hagyta szó nélkül és tájékoztatták a brazilt, hogy egyrészt jelenjen meg Barcelonában, mivel érvényes szerződéssel rendelkezik, másrészt amennyiben nem teszi, a döntésének lesznek következményei. Ez minimum egy fegyelmi ügy lesz, de az elmérgesedett viszony a Marca szerint csak úgy lesz feloldható, ha a klub megegyezik Arthurral és felmenti a szerződése hátralévő időszakából.

***