Messi közölte a Barcelonával: távozni szeretne

Az argentin TyC Sports után több spanyol és katalán forrás is megerősítette, hogy Lionel Messi kedden egy fax formájában tájékoztatta a Barcelona vezetőségét, hogy távozni szeretne a csapattól. Messi szerződésében egy olyan kikötés is szerepel, hogy minden szezon után szabadon dönthet a jövőjéről és a sajtóhírek szerint erre a kikötésre hivatkozva kérte a katalánok vezetőségét, hogy engedjék el. Ez a záradék már június 10-én lejárt, ettől függetlenül kéri Messi a távozását. A döntése véglegesnek tűnik.

Pénteken Lionel Messi telefonon beszélt a Barcelona új vezetőedzőjével, Ronald Koemannal és miután a holland szakember felvázolta a terveit a jövőre nézve, Messi nem meggyőzötten tette le a telefont. A legtöbb kiszivárgott hír szerint inkább a csapaton kívül érezte magát és nem érezte az erőt a Barcelonában való folytatáshoz. Az új projekt nem győzte meg Messit, akiben az is kétségeket ébreszthetett, hogy a közeli barátjának, Luis Suáreznek nincs helye a csapatban.

Nem megerősíthető, de a Ronald Koemannal való beszélgetés részletei is befolyással lehettek arra, hogy Messinél beteljen a pohár.

Az események felgyorsultak az utóbbi napokban. A hírek szerint már a Bayern München ellen elszenvedett történelmi vereség és az elmúlt napok eseményei meggyőzték őt egy olyan lépés megtételéről, amelyet korábban kevesen gondoltak volna. A Luis Suárez felé intézett telefonhívás Ronald Koemantól pedig az utolsó csepp lehetett a pohárban Messinél.

Az Onda Cero még arról is beszámolt, hogy a 33 esztendős játékos már nem kíván részt venni a PCR-teszteken jövő hétfőn, és így természetesen az edzéseken sem, amiket már Ronald Koeman irányítana.

Kétségtelenül az argentin a Barcelona történelmének legjobb játékosa, aki az elmúlt évtizedben az egyik legmeghatározóbb alakja a csapatnak, és akinek a neve gyakorlatilag magától értetődő volt a Barcelonáéval. Messi távozása megrázza az egész világot, de a csapatot valószínűleg ennél is jobban. Amennyiben a döntése nem megmásítható – és nehéz elképzelni, hogy az lenne – kérdés, hogy végül milyen formában szűnik majd meg a szerződéses viszony a klub és a játékos között, mert ezen a ponton erősen szembe találkozik az a tény, hogy Messi a klub élő legendája, akit minden körülmények között magasztalt mindenki, ám közben a klubnak papíron ragaszkodnia kellene ahhoz, hogy a szerződésük élő, amit tiszteletben kellene tartani.

***