Planes: „A jövő Barcelonáját akarjuk felépíteni Messi köré”

Bartomeu nem nyilatkoztt

Francisco Trincao szerda délutáni bemutatásán természetesen Bartomeu elnök és Ramon Planes sportigazgató is képviseltette magát a klub részéről, ám az ezt követő sajtótájékoztatón csak Planes állt ki a média képviselői elé – Bartomeu, nem meglepő módon, nem akart vagy mert nyilatkozni, miután Messi bejelentette a távozási szándékát kedden este. A kényes kérdésekre így Planesnek kellett válaszolnia, amik során többször kiemelte, nem akarják, hogy Messi távozzon és dolgoznak is ennek érdekében. 

„Nem számolunk Messi távozásával, mivel azt akarjuk, hogy maradjon. Levontuk a következtetéseket és csak arra koncentrálunk, hogy felépítsük a jövő Barcelonáját, a világ legjobb játékosa köré építkezve. A klubon belül feladat, hogy próbáljuk erről meggyőzni Leót. Messi és a Barcelona házassága nagyon sokat adott már eddig is és ezt folytatni szeretnénk. Nem tehetjük ezt egy vitává a Barcelona és Messi között, egyik fél sem érdemli ezt meg. ”

„Amin dolgozunk, az a klub belügye és nem fogjuk közvetíteni a lépéseket, amiket teszünk az ügy érdekében. Az a célunk, hogy egy győztes csapatot rakjunk össze a fiatalok és tapasztalt játékosok megfelelő kombinációjával.”

„Messi nem jelezte, hogy ne jelentkezne hétfőn az edzésre. Bárki, aki kicsit is ért a futballhoz, a csapatában akarná őt tudni.”

***