Trincao: „Szeretném, hogy Messi maradjon, de meglátjuk, mi lesz”

Első szavai a portugál játékosnak a hivatalos bemutatása után

Szerdán délután került sor a Barcelona által januárban megvásárolt Francisco Trincao hivatalos bemutatására, ahol az érintettek végigmentek a szokásos paneleken – volt közös szerződés aláírás, fényképek készítése és végül egy rövid nyilatkozat a portugál játékos részéről. Nem volt viszont Josep Bartomeu elnöktől semmilyen nyilatkozat, helyette Ramon Planes sportigazgató válaszolt a tegnapi atombomba kelltette hullámokra.

Mint ismert, Francisco Trincao mindenféle különös felhajtás nélkül, csendben került a Barcelona kötelékébe az év elején, miután a klub január végén bejelentette a nyári érkezését 31 millió euróért. A portugál támadó még nincs 21 éves, de a legígéretesebb fiatalok között tartják számon és korábban elmondta, nagyon várja már, hogy Messi mellett tanuljon és fejlődjön… Erre viszont lehet, hogy nem lesz lehetősége, hiszen Messi bejelentette távozási szándékát, ettől függetlenül Trincao a szerződése aláírása után beszélt arról is, ha befolyásolni nem is tudja a dolgot, örülne, ha mégis maradna Messi.

Trincão: a számok alapján a legjobb fiatalok egyike jön a Barçába

A Camp Nou

„Ez még csak az első napom, de imádom. Óriási, a Barcelona pedig a világ legjobb csapata és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Itt akarok lenni és nagyon sok gólt lőni.”

Messi esélyes távozása

„Koemannal nem beszéltem még. Azt szeretném, hogy maradjon Messi, de meglátjuk mi lesz…”

Több tapasztalt játékos is távozik

„Csak két hete érkeztem. Azért vagyok itt, hogy tegyem a dolgomat és hivatkozási pont legyek a klub számára. Nem tudom, mit mondhatnék erre…”

Gólt lőni vagy gólpasszt adni?

„Mindkettőt szeretem.”

A stílusa

„Minden pozícióban tudok játszani, mindenhol kényelmesen érzem magam.”

***