Messi édesapja szerdán hajnalban érkezik Barcelonába

Lionel Messi édesapja közép-európai idő szerint kedden délután 17.00-kor elrepült Argentínából Barcelona felé, hogy tárgyaljon Bartomeu elnökkel a fia távozásáról.

Várhatóan szerdán már sor is kerülhet tárgyalásokra a két fél között, aminek az lenne a célja, hogy feloldja azt a patthelyzetet, amely kialakult azt követően, hogy Messi múlt héten egy fax formájában bejelentette, távozni akar a klubtól.

Messi ingyen kíván távozni, úgy gondolja, hogy a szerződése alapján adott a lehetősége a távozásra, és ez alapján már nem is a klub játékosa. Ezzel összhangban nem jelent meg vasárnaptól kezdődően a csapat egyik foglalkozásán sem.

Ezzel szemben a Barcelona és a LaLiga is úgy gondolják, hogy a szerződésből most nem lehet kilépni, így ebben a pillanatban is érvényes a két fél között a kontraktus. Itt érkezik el a döntéshez maga a klub is, mert hogy jelenleg nincs egységes álláspont az igazgatótanácson belül sem, hogy mi kellene legyen a megoldás. A vezetés egy része tartja magát ahhoz, hogy nem enged Messi kérésének és csak a 700 millió eurós kivásárlási áron engedné el a játékost, mert hogy a Barça nem akarja elengedni. Egyébként pedig meg kívánják tartani Messit.

Ezzel szemben a legfelső vezetés egy köre azt gondolja, hogy a Barcelonának muszáj tárgyalnia Messivel a távozása körülményeiről, és mert ha nem teszi, akkor jövő nyáron úgyis ingyen távozna, és a játékos nem lenne elégedett. Mindezt az igazgatótanács egy része is úgy gondolja jó megoldásnak, ha már figyelemre méltó átigazolási díjat kap a Barcelona Messiért, amire szüksége is van a klubnak a szorult anyagi helyzetében. Ehhez hasonlóan a Barçának nem kellene kifizetnie a Messi éves fizetését, ami bruttó 100 millió eurós költség megtakarítást is jelentene.

Azt nem lehet tudni egyelőre, hogy Bartomeu elnök melyik álláspontot fogja képviselni Jorge Messivel szemben, de a találkozó után várhatóan lehet majd tudni, mozdultak-e az álláspontok valamelyik irányban.

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!