Pjanicot kedden mutatják be… Bartomeu elnök nélkül

A Barcelona nyári legdrágább igazolása, Miralem Pjanic hivatalos bemutatási ceremóniája kedden délután lesz a Camp Nouban, miután a játékos túlesett a koronavíruson.

Pjanic bemutatása azért is csúszott egészen eddig, mert a bosnyák futballista fertőzött volt covid-19-cel, és két hétig házi karanténban volt. Miután most már negatív tesztet produkált, sor kerülhet a bemutatására, mint a Barcelona új játékosa.

A 30 éves középpályást 60 + 5 millió euróért vásárolja a Barcelona, négy évre fog aláírni, 400 millió euró lesz a kivásárlási ára, és a szerződését hivatalosan 13 órától fogja aláírni. Lesz hivatalos fotózása is, felveszi a Barcelona mezét, meglátogatja a Camp Nout. És a tervek szerint ott lesz vele eleinte Josep Maria Bartomeu elnök, akivel talán közös képe is lesz.

Ám a 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatón már nem lesz ott az elnök, aki átadja a sajtónak inkább Ramón Planes sportigazgatót. Messi távozási szándékának bejelentése óta, tehát a híres fax óta a klub vezetője nem adott nyilatkozatot, nem vett részt sajtótájékoztatón, kivéve Iván Rakitic búcsúzó ceremóniáját, ahol néhány percig maradt, ám onnan is úgy távozott, hogy nem adott lehetőséget kérdésekre. Így volt Trincao bemutatásán, ahol szintén Ramón Planes volt jelen helyette, és most is így lesz.

Amióta kitört a Messi-ügy, Bartomeu inkább “kicselezi” a sajtót, de véletlenül sem ad arra lehetőséget, hogy kérdezzék az újságírók.

fc barcelona maszk