Sergiño Dest közel lehet a Barçához 20+5 millió euróért

Azzal, hogy Nelson Semedo szinte biztosan elhagyja a Barcelonát, várható, hogy a katalán klub vezetése fog igazolni játékost a helyére – olcsóbban természetesen, mint amennyi Semedo ára lesz.

A fő jelölt a legtöbb sajtóértesülés alapján Sergiño Dest, az Ajax 19 éves szélső védője, benne látja Ronald Koeman, hogy megfelelő megoldás lenne a Barça számára. A Barcelona már adott hivatalosan ajánlatot az Ajaxnak az elmúlt napokban, ám ezzel egyrészt már kicsit későn érkezett, mert a Bayern München már korábban megtette ezt, ráadásul csak alá tudott lőni a Bayern ajánlatának.

Dest ára semmiképp nem lenne túl magas, mert a szerződése jövő nyáron lejár Amsterdamban, és az világos, hogy a piros-fehérek nem tudnák megtartani. Ezért volt remélhető egy 15 millió euró értékű megegyezés, és ezért adott a Barcelona csak 10 millió euró körüli ajánlatot elsőre.

Miután azonban az világossá vált, hogy a Bayern ajánlata erősebb, és az Ajax biztosan nem döntene úgy, hogy kisebb pénzért igent mond a Barça ajánlatára, új ajánlatot küldhettek Amsterdamba.

A TV3 katalán televízió keddi késő esti híre szerint a Barcelona egészen 20 + 5 millió euróig emelte az ajánlatát, és ezzel meg is állapodhat az Ajax-szal. A megállapodás egyelőre nem hivatalos, és a hírt is fontos óvatosan kezelni, mert más média még nem tudta megerősíteni vagy cáfolni a hírt. A ‘Mundo Deportivo’ klub felé tett telefonhívásai csak azt az információt hozták, hogy folynak a tárgyalások Dest ügyében.

Szerdán, csütörtökön várható, hogy kiderüljön, Dest lesz-e a Barcelona új jobbhátvédje vagy más irányban kell tovább keresgélnie a vezetőknek.

fc barcelona maszk