Hivatalos Semedo eladása 30+10 millió euróért

Arthur Melo után a második legnagyobb értékű játékos eladását hajtotta végre a Barcelona – ebben az átigazolási időszakban – szerdán azzal, hogy hivatalosan is eladta Nelson Semedót a Wolverhampton Wanderersnek. Az átigazolás értéke 30+10 millió euró.

Semedo így három szezon után hagyja el a Barçát, ez idő alatt 122 mérkőzést játszott, két gólt szerzett. A portugál bár inkább számított kezdő játékosnak, mint tartaléknak, hosszú távon nem valósult meg az, hogy Semedo egyértelmű ura lett volna a posztjának, arról lehet vitatkozni, hogy ez mennyiben volt az ő hibája, és mennyire edzői hiba esetleg.

A Barcelona három évvel ezelőtt 30 + 5 millió euróért szerezte meg Semedót a Benficától, most nagyon hasonló összegért is adja el. Semedo már kedden este elköszönt a Barcelona szurkolóitól az Instagram oldalán keresztül, mától már a Wolves játékosa.

A Barcelonának nem ő volt a legfőbb eladási célja a nyáron, de a technikai vezetés más játékosok eladásából eddig képtelen volt pénzt behozni, amire viszont alapvető szüksége van most a klubnak. Emellett az is számított, hogy Semedo szerződése 2022-ben lejárt volna, és a játékos olyan fizetési elvárásokat támasztott korábban a hosszabbításához, amelyeket nem akart megadni neki a Barça.

Várhatóan a Semedóért befolyó pénzt azonnal fel is fogja használni a Barcelona, és egy másik jobbhátvédet fog igazolni, ebben a pillanatban a legfőbb esélyes a posztra az Ajax 19 éves védője, Sergiño Dest.

fc barcelona maszk