Ansu Fati: 400 milliós kivásárlási záradék van, de szerződés csak 2022-ig

A szezon szenzációja lehet Ansu Fati, de a Barcelona nem végzett el minden munkát a játékos hosszú távú megtartása érdekében, és marad majd feladat az új klubvezetésre is várhatóan.

A Barça néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy Ansu Fati hivatalosan is a felnőtt keret tagja lesz, megkapta a 22-es mezszámot, és 400 millió euróra emelkedett a kivásárlási ára. Ezzel úgy tűnt, mindent elrendezett a klub. Sok forrás még mindig arról számol be, hogy a játékos szerződése ugyan 2022-ig tart, de ezt egyoldalúan meghosszabbíthatja a klub további két évvel, 2024-ig.

Azonban várhatóan ez nem ilyen egyszerű abból kifolyólag, hogy mivel Ansu Fati még most is, és a tavalyi szerződés hosszabbításakor is kiskorú volt, a szabályok szerint nem írhat alá két évnél hosszabb szerződést. Ez pedig azt jelentheti, hogy a Barcelona önhatalmúlag nem hosszabbíthatja meg a kontraktust 2024-ig.

Jelenleg ez az interpretáció a leginkább meggyőző, de jellemző a problémára, hogy Guillermo Amor, a klub intézményi kapcsolataiért felelős igazgató úgy nyilatkozott a kérdésről, a Villarreal elleni meccset követően, hogy “azt olvastam a sajtóban, hogy emelkedett a kivásárlási ára és hosszabbodott a szerződése.” Majd érezvén a mondat abszurditását, gyorsan jelezte is, hogy “szerződéssel kapcsolatos ügyekről nem akarok sokat beszélni”.

Mindenesetre Ansu Fati ügye várhatóan nincs rendezve, és minden valószínűség szerint vele már nem a jelenlegi elnökség, hanem a következő fog leülni tárgyalni. A klub szerencséje, hogy a játékos ízig vérig culé,  Barcelonában akar játszani és sikeres lenni. Ám a pechje, hogy amíg Ansu olyan teljesítményekre képes, mint most vasárnap is, úgy hétről hétre nőni fog az ára és a fizetési igénye is. Különösen úgy, hogy az ügynöke most már a portugál sztármenedzser, Jorge Mendes.

fc barcelona maszk