Rafinha ingyen igazol a PSG-be

A Barcelona hétfőn, az átigazolási időszak utolsó napján eladta végül Rafinhát, ami az egész átigazolási időszakban korábban nem sikerült. Bár mivel Rafinháért egy fillért nem kell fizetnie a PSG-nek ebben a pillanatban, az eladás szó használata nem biztos, hogy indokolt.

A korábbi hetekben a Barcelona ragaszkodott ahhoz, hogy Rafinháért 16 millió eurót fizessen az a klub, amely meg szeretné vásárolni. Ettől nem tágított, ilyen klub azonban nem került elő, és Rafinha továbbra is a Barcelona játékosa maradt.

Miután a katalán klubnak súlyos anyagi gondjai vannak, előtérbe került a fizetési bértömeg csökkentése akár azzal szemben is, hogy megfelelő áron adja el a játékosait a klub. Jelen esetben tehát fontosabbá vált az, hogy Rafinha fizetése ne terhelje tovább a klub kasszáját, semmint hogy egy meghatározott összeget átigazolási díjként elérjen az eladásával a Barcelona.

A PSG csak az átigazolási időszak utolsó napjaiban tűnt fel, mint lehetőség, és kihasználta a Barcelona kiszolgáltatott helyzetét. Ingyen kapja meg Rafinha játékjogát, amiért akkor fizethet a későbbiekben esetleg 3 millió eurót, ha a játékos bizonyos eredményeket elér Párizsban.

A Barcelona ezen túl fenntartja magának a futballista esetleges jövőbeni eladása esetén a vételár 35 százalékát. Tehát ha mondjuk Rafinhát később eladná a PSG 10 millió euróért, akkor a Barcelona 3.5 millió eurót még kapna.

A most 27 éves Raifinha az élete felét Barcelonában töltötte, 13 évesen került a klubhoz, de ez idő alatt kölcsönben több más klubban is megfordult. Az eladását az is sürgette, hogy a szerződése jövő nyáron lejárt volna a Barcelonával.

Újra raktáron az összes Barcelona maszk modell!

fc barcelona maszk