Guardiola: „Szerintem Eric García a következő szezonban a Barça játékosa lesz”

Pep Guardiola szerint Eric García a következő szezonban már a Barcelonában fog játszani. „A Barcelona nem vesz átlagos képességekkel rendelkező játékosokat, hanem őt szeretnék leigazolni, mert ő a legjobb játékosok között van a saját posztján” – mondta a szakvezető.

Guardiola azt is elmondta, hogy volt olyan időszak, amikor García volt a City legjobb formában lévő középhátvédje, illetve arról is szót ejtett, hogy nagyra értékeli őt: „El sem tudják képzelni, hogy mit jelent számomra Eric. Olyan, mintha a fiam lenne. A koronavírus járvány miatt kialakuló felfüggesztés után, amikor a bajnokságok újraindultak, ő volt a legjobb formában lévő középhátvédünk. Nem követett el hibákat, egyetlen egyet sem.”

„Játszott BL-párharcokban is. Szerintem a Barcelonában fogja folytatni, ez történik minden top játékossal. Mert ő nem egy átlagos játékos, hanem egy top játékos.”

A 20 esztendős védő esetleges Barcelonába igazolása már a koronavírus járvány miatti meghosszabbított nyári átigazolási időszakban és januárban is téma volt a sajtóban, de végül a klub szűkös anyagi forrásaira való tekintettel az ideiglenes klubvezetés elnöke, Carles Tusquets illetve a három elnökjelölt: Joan Laporta, Víctor Font és Toni Freixa nem tudtak mindannyian megegyezni abban, hogy a játékos már a téli átigazolási időszakban át tegye a székhelyét Spanyolországba.

Font támogatta volna ezt az ötletet, de Laporta és Freixa elutasította ezt – a Barça gazdasági helyzetét és azt is figyelembe véve, hogy García nyáron ingyen érkezhet.

***