A Barça hivatalos ajánlatot tett Agüerónak

Az argentin támadó ingyen érkezhetne

A TyC Sports értesülései szerint – amely elsőként hozta le azt is, amikor Messi faxon nyújtotta be a távozási kérelmét a klub felé – a Barcelona a napokban hivatalos ajánlatot tett Sergio Agüerónak. Joan Laporta már akkor felvette a kapcsolatot az argentin támadóval, amikor kampányolt és most, hogy ő lett a Barcelona új elnöke már egy hivatalos ajánlatot is tett a támadónak. Laporta szerint Agüero érkezése elősegíthetné Messi remélt maradását.

Laporta meg szeretné győzni a Manchester City támadóját arról, hogy csatlakozzon a Barcelonához, ahol az egyik legjobb barátja, Messi mellett játszhatna. Messi az előző szezonban már megpróbálta elhagyni Barcelonát, nyáron pedig lejár a szerződése, így Laporta egyik legnagyobb célja az, hogy meggyőzze őt a folytatásról és úgy gondolja, hogy Agüero leigazolásával erre még több esély lehetne.

Agüero szerződése ezen a nyáron lejár és még mindig nem hosszabbította meg a szerződését a Manchester Cityvel. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy erre nem is fog majd sor kerülni, és ezt, illetve a Barcelona szűkös anyagi helyzetét figyelembe véve az argentin támadó egy kíváló opciót jelenthetne a csapat megerősítésére. Elég sokszor előfordult már ebben a szezonban, hogy Koeman együttese ugyan jól játszott és rengeteg helyzetet kialakított a mérkőzések során, de ezek nagy részét nem sikerült értékesíteniük, ez pedig sok esetben fontos pontvesztéssel járt, egy tapasztalt támadó érkezése pedig valószínűleg segíthetne ezen a problémán.

Laporta már az elnökválasztási kampány során felvette a kapcsolatot Agüeróval, de azzal, hogy a sociók őt választották meg a csapat új elnökévé, már egy hivatalos ajánlatot is tehetett a játékos számára. A támadónak tehát van lehetősége arra, hogy Barcelonába igazoljon, már csak az a kérdés, hogy szeretne-e élni ezzel.

Messi és Agüero már 17(!) éve nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással és ez a hosszú ideje tartó barátság lehet az egyik kulcsfontosságú tényező Agüero számára, hogy a végleges döntése során a katalánokat válassza. Ha ez megtörténik, akkor Messi és Agüero az argentin válogatott mellett Barcelonában is együtt játszhatnak majd. A 32 esztendős csatár korábban már az Atlético Madrid játékosa is volt, így nem lennének számára ismeretlenek a spanyol bajnokság küzdelmei.

***