Haaland édesapja és ügynöke, Mino Raiola is Barcelonában

Megvolt az első találkozás a felek között.

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Haaland ügynöke, Mino Raiola és édesapja csütörtökön Barcelonába utazott, ahol a repülőtéren egy Joan Laportához nagyon közel álló személy fogadta őket. A katalánok elsődleges célja a nyári átigazolási időszakban továbbra is a norvég támadó megszerzése lesz a nem túl jó gazdasági helyzet ellenére is.

A fiatal tehetséget nem lesz egyszerű feladat leigazolnia a Barcelonának, ugyanis a piaci ára 150 millió euró körül mozog. Laporta azonban optimista az átigazolással kapcsolatban és az eltökélt szándéka az, hogy ezen a nyáron szerződtesse a támadót és biztos abban, hogy lesz olyan anyagi forrása a klubnak, amit majd Haaland érkezésére tudnak fordítani. A hírek szerint sok játékos távozhat majd a nyáron Barcelonából, hogy egy komolyabb igazolást is véghez tudjon vinni a klub. Raiola és Haaland édesapja egyaránt nyitott volt az esetleges átigazolást illetően és a tárgyalások pozitív érzésekkel zárultak.

Ami Haaland teljesítményét illeti, egészen elképesztő mértékben járul hozzá a Dortmund játékához és több gólja van, mint ahány lejátszott mérkőzése. Ebben az idényben eddig 31 mérkőzésen 33 találatot szerzett és nyolc gólpasszt is kiosztott. A támadó érkezése kétségtelenül nagyon jót tenne a Barcelonának a jövőre nézve, ugyanakkor ebből messzire menő következtetéseket egyelőre nem lehet levonni, hiszen ez volt az első alkalom, amikor a felek találkoztak egymással, de ez mindenképpen egy jó hír.

A játékos ügynöke, Mino Raiola a héten a The Athletic nevű lapnak adott interjút, ahol elmondta, hogy Haaland szerinte készen áll arra, hogy szintet lépjen és nagyobb kihívásokkal nézzen szembe: „Haaland esetében mindenki tévedett. Sokkal gyorsabban fejlődik, mint ahogyan azt mindenki elképzelte. Ő a csúcson van és sokkal jobban teljesít annál, mint amire a korából fakadóan lehetne következtetni. Talán túl óvatos voltam vele szemben, amikor azt mondtam: „Igazoljunk inkább Dortmundba.”

***