Hivatalos: Jordi Cruyff sportszakmai tanácsadóként tér vissza a Barçához

A Barcelona csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 1-től kezdve új szakemberrel bővül az első csapat és a technikai vezetés területe: Jordi Cruyff, a néhai Johan Cruyff fia egy új posztot kap, az elnök és a klubvezetés szakmai tanácsadója lesz.

Jordi Cruyff a kilencvenes évek közepén játékosa is volt a Barcelonának, később edzősködött, ahogy most is, hiszen most a kínai Shenzhen-nel élő szerződéséből lép ki, hogy a Barcelonához visszatérhessen.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Jordi Cruyff neve gyakran felmerült a választási kampányban is, Laporta mellett Victor Font kampányában is szerepelt, de az Laporta esetében nem volt ismert, hogy pontosan milyen szerepkört kap majd. Mateu Alemany lett a sportszakmai terület vezére, és ez nem is változik, Cruyff feladata elsősorban az lesz, hogy minden sportszakmai, focival kapcsolatos kérdésben tanácsokat adjon az elnöknek. Egy újabb vélemény, aminek súlya lehet döntések meghozatalában. De hivatalosan Alemany alá tartozik a hierarchiában, és lesznek állandó feladatai, nem csak elnöki tanácsadó lesz.

Nem kizárható az sem, hogy Cruyff valamilyen kapcsot is jelent majd az elnök és az edzői csapat között, de ez egyelőre nem tisztázott. A munkát augusztustól végzi majd.

Anyagilag nem jár jobban, sőt sokkal rosszabbul jár, mint ha maradt volna Kínában. Ugyanakkor esetében is igaz, hogy álma volt az, hogy a Barcelonánál kapjon ehhez hasonló feladatot.