Megvan az első távozó: Todibo 8,5 millió euróért a Nice játékosa

A Barcelona vasárnap délután jelentette be, hogy megvan a klub első távozója a nyári átigazolási időszakban: Jean-Clair Todibo végleg a Nice játékosa lett. A fiatal védő barcelonai kalandja nem igazán sikerült jól, nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, távozásával most máshol próbálhatja meg megtalálni a számításait.

A franciák éltek a védő kölcsönszerződésében lévő záradékkal, amely lehetővé tették a számukra, hogy 8,5 millió euróért végleg megvásárolják a játékost. Fontos megemlíteni, hogy ez az összeg különböző feltételek teljesülése esetén további 7 millió euróval növekedhet majd, illetve ha a Nice a jövőben megválik Todibótól, akkor az átigazolási díj egy bizonyos százaléka a Barcelonát illeti.

A 21 esztendős védőre nem nagyon számított a Barcelona és ez akkor sem változott meg, amikor a Benfica kölcsönvette őt, majd fél év után jelezte a klub felé, hogy elégedetlen a teljesítményével és viselkedésével, ezért szeretné felbontani a játékos kölcsönszerződését. Ezután érkezett a Nice, amely kölcsönvette őt vételi opcióval. Todibo Barcelonában nem tudott meghatározó játékossá válni, a csapatnál szereplő fiatal védők pedig, mint például Ronald Araújo vagy Óscar Mingueza rendszeres játéklehetőséghez jutottak az elmúlt szezonban és nagyon nagy fejlődésen mentek keresztül.

Hivatalosan Todibo a katalánok első nyári távozója, ugyanis Juan Miranda, aki már végleg a Real Betis játékosa, még a B csapat tagja volt az átigazoláskor.

***

Idén nyárra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát