Trincãót egy szezonra kölcsönvette a Wolves, nem kötelező érvényű vételi opcióval

A Barcelona vasárnap délelőtt jelentette be, hogy megállapodásra jutott a Wolwerhampton Wanderers csapatával, és a következő szezonban Francisco Trincão náluk fog szerepelni kölcsönben. Fontos megemlíteni, hogy az angol klub teljesen átvállalja a fiatal tehetség fizetését, valamint azt is, hogy nem kötelező érvényű vételi opcióval is rendelkezik.

A mindössze 21 esztendős játékost 25 millió euróért vásárolhatják majd meg végleg. Trincão a mögöttünk hagyott idényben fokozatosan egyre kevesebb játéklehetőséget kapott Ronald Koemantól, olyannyira, hogy a szezon végén már nem igazán jutott szóhoz, igaz ebben az is közrejátszott, hogy a holland szakember által előnyben részesített 3-5-2-es rendszer nem igazán feküdt neki. 42 mérkőzésen 1309 percet játszott.

A portugál szélsőnek voltak emlékezetes pillanatai is a kevés játéklehetőség ellenére, elég csak arra gondolni, amikor az utolsó pillanatokban óriási gólt szerzett a Real Betis vendégeként – ezzel megnyerve egy nagyon fontos mérkőzést és ennek a három pontnak a megszerzésének (is) köszönhetően a katalánok a végletekig versenyben voltak a bajnoki cím megnyeréséért folytatott harcban.

A Wolvesnál úgy gondolják, hogy Trincão több játéklehetőséghez juthat majd náluk, mint a 2020/21-es idényben Barcelonában, ezért is volt mindkét fél számára a legkedvezőbb megoldás a váltás. A Barça célja az, hogy a játékos tapasztaltabban és érettebben térjen majd vissza a klubhoz, amennyiben természetesen a Wolves nem él a vételi opcióval.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát